Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας έχουν καταστεί το θέμα των τελευταίων ημερών, καθώς μετά το τελευταίο μπαράζ κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, με αφορμή την κατάρριψη του μαλαισιανού B-777, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Ρωσία θα στραφεί προς την Τουρκία τόσο για τα αγροτικά προϊόντα, όσο και για χρηματιστηριακές επενδύσεις.

Με άλλα λόγια Ευρώπη και Ελλάδα χάνουν ότι θα κερδίσει η Τουρκία.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε νωρίτερα ότι οι κυρώσεις που εφαρμόζονται από τις δυτικές χώρες, θα αποδυναμώσουν τη ρωσική οικονομία, εντούτοις οι ειδήμονες υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό ποσοστό συρρίκνωσης στον άξονα Ευρώπης-Ατλαντικού.

Ο πιο αγαπημένος προορισμός για διακοπές για τους Ρώσους τουρίστες, είναι η Τουρκία, πιστεύεται δε, ότι η Τουρκία πρόκειται να δεχθεί περισσότερους τουρίστες, εάν ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ επιμένουν στις οικονομικές κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Όπως δηλώθηκε επίσημα, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερος από τους Γερμανούς, αυτό το έτος.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική αγορά, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τους ευρωπαίους επιχειρηματίες, πιστεύεται ότι σύντομα θα γεμίσει με Τούρκους επιχειρηματίες.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα σταματήσει να αγοράζει φρούτα και λαχανικά από οποιαδήποτε μέλος της ΕΕ καθώς και από τον ανατολικό συνασπισμό της Πολωνίας, λόγω των οικονομικών κυρώσεων.

Η Πολωνία αναμένεται να χάσει 1 δισεκατομμύρια δολάρια με τη νέα ρύθμιση που εισάγεται σήμερα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger