Είναι ελάχιστα γνωστό στον απλό κόσμο οι πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας διαστημικός δορυφόρος. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο δορυφόρος μπορεί να "βλέπει" κάθε κίνηση ενός ανθρώπου ακόμη και όταν είναι μέσα στο σπίτι του, ή να τον παρακολουθεί ενώ ταξιδεύει ταχύτατα με το αυτοκίνητό του, με κάθε είδος καιρού. Δεν υπάρχει μέρος στην Γη για να κρυφτείς. Χρειάζονται μόνο τρεις δορυφόροι για να καλυφτεί όλη η επιφάνεια του πλανήτη μας.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες άλλες νέες εντυπωσιακές δυνατότητες, που περιλαμβάνουν το "διάβασμα" της σκέψης ενός ανθρώπου, παρακολούθηση των συνομιλιών, τηλεχειρισμού των επίγειων ηλεκτρονικών μέσων και φυσικής προσβολής - επίθεσης με ακτίνα λέιζερ. Το "διάβασμα" της σκέψης ενός ανθρώπου από μακριά μέσω της τεχνολογίας του δορυφόρου φαίνεται εξωπραγματικό αλλά είναι αληθινό.

Προφανώς το πιο τρομερό και απειλητικό που μπορεί να κάνει ένας δορυφόρος είναι αυτό το τελευταίο. Πολύ νωρίς, ήδη από το 1981, ο G. Harry Stine (στο βιβλίο του "Confrontation in Space") υποστήριζε ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούσαν να διαβάζουν την σκέψη του ανθρώπου μέσω της αποκωδικοποίησης των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων (EEGs). Μια πρωταρχική έρευνα είχε γίνει από την Defense Advanced Research Projects Agency, στο 1978. Μόλις πρόσφατα άρχισε να αποκαλύπτεται προς το κοινό η εκτεταμένη έρευνα και ο πειραματισμός με αυτό το είδος των κυμάτων.

Το 1992, το Newsweek ανέφερε ότι με ισχυρές συσκευές οι επιστήμονες της Νευρολογίας αναζητούν τις πηγές της σκέψης και των συναισθημάτων, την γένεση της νοημοσύνης και του λόγου. Το 1994, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι με τεχνικές φωτογραφίας του εγκεφάλου μπορούν να δουν απεικονίσεις που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες σκέψεις και διαθέσεις ενός ανθρώπου και μέσω αυτών να ανακαλύψουν, συνειδησιακές καταστάσεις καθώς και προθέσεις.

Για να δοθεί η δυνατότητα σε έναν δορυφόρο να διαβάζει τις σκέψεις ενός ανθρώπου είναι πολύ απλό να εφοδιαστεί με αυτές τις συσκευές που αποκρυπτογραφούν τα εγκεφαλικά κύματα (EEGs) και να συνδέσουν αυτές τις συσκευές με έναν υπολογιστή που περιέχει μια βάση δεδομένων με στοιχεία και χάρτες έρευνας των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger