Πριν από δύο χρόνια ο Ben McMahon ξύπνησε από το κώμα στο οποίο ήταν περισσότερο από μία εβδομάδα μετά από ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Πριν από δύο χρόνια ο Ben McMahon ξύπνησε από το κώμα στο οποίο ήταν περισσότερο από μία εβδομάδα μετά από ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σχεδόν του στοίχισε τη ζωή του.

Ο 22χρονος θυμάται πώς όταν ξύπνησε, είδε μια νοσοκόμα που του φαινόταν ασιατικής καταγωγής, να στέκεται δίπλα στο κρεβάτι του. Τότε της είπε: «Συγγνώμη νοσοκόμα, αισθάνομαι πραγματικά πολύ πόνο» σε άπταιστα κινέζικα.

Στη συνέχεια ρώτησε τη νοσοκόμα αν μπορεί να έχει ένα κομμάτι χαρτί και στυλό και έγραψε σε άψογα κινέζικα: «Αγαπώ τη μαμά μου, αγαπώ τον μπαμπά μου, εγώ θα γίνω καλά.»

Οι νέες του γλωσσικές δεξιότητες άφησαν πραγματικά άφωνους τους γιατρούς αλλά και την οικογένεια του από την Αυστραλία αφού δεν ήταν δυνατό να συνεννοηθεί μαζί τους μιας και είχε ξεχάσει τη μητρική του γλώσσα.

Του πήρε τουλάχιστον τρεις μέρες για να θυμηθεί και πάλι τα αγγλικά.

Τώρα έχει μετακομίσει στην Σανγκάη για να συνεχίσει τις σπουδές του πάνω στο εμπόριο.

Σύμφωνα με έναν νευροχειρουργό, αυτό που πιθανώς συνέβη στον Μπεν ήταν ότι τα τμήματα του εγκεφάλου που του «υπενθύμιζαν» τα αγγλικά, είχαν καταστραφεί κατά την συντριβή και επανήλθαν όταν ο 22χρονος ξύπνησε από το κώμα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger