Δικογραφία σε βάρος 16χρονου που χρησιμοποίησε ξένο προφίλ στο Facebook για να στείλει μήνυμα σε ανήλικη στο εξωτερικό «προειδοποιώντας» την ότι απειλείται η ζωή της από τον πραγματικό κάτοχο του προφίλ σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης έγινε με τη συνδρομή και της Ιντερπόλ.

Ειδικότερα, ένας ανήλικος 16χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, έστειλε μήνυμα σε ανήλικη, κάτοικο εξωτερικού, μέσω προσωπικής σελίδας χρήστη, εν αγνοία του πραγματικού διαχειριστή του «προσωπικού προφίλ», που είναι άλλος ανήλικος 15χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Μέσω του μηνύματος αυτού ενημέρωσε την ανήλικη ότι δήθεν απειλείται η ζωή του από τον πραγματικό κάτοχο του «προσωπικού προφίλ».

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ύστερα από συνεργασία με την Υπηρεσία Ιντερπόλ των ΗΠΑ και την αντίστοιχη ελληνική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος.

Όπως διαπιστώθηκε, το προφίλ ανήκει σε 43χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας, μητέρα του 15χρονου.

Οι εμπλεκόμενοι εντοπίστηκαν σε περιοχή του νομού Εύβοιας, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τ.Α. Χαλκίδας, ενώ ο 16χρονος αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger