Ένας τζιχαντιστής που υπηρέτησε ως σωματοφύλακας στο Ισλαμικό Κράτος υπό τον Σαντάμ Τζαμάλ (Saddam Jamal) μίλησε στη Daily Telegraph για την περίοδο που υπηρέτησε από αυτό το πόστο στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο οπλαρχηγός Σαντάμ Τζαμάλ ήταν έμπορος ναρκωτικών, μέχρι που εντάχθηκε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και από εκεί στη συνέχεια πέρασε στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο σωματοφύλακας εξομολογήθηκε πολλά φρικιαστικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα όταν ο Τζαμάλ υποχρέωσε μια μητέρα και έναν πατέρα να παρακολουθήσουν τον αποκεφαλισμό των παιδιών τους από τους τζιχαντιστές.
«Ξεκινώντας από ένα δεκατριάχρονο αγόρι, βάλαμε τα παιδιά στη σειρά κατά ύψος και τα αποκεφαλίσαμε το ένα πίσω από το άλλο», είπε ο σωματοφύλακας.
«Στη συνέχεια κρεμάσαμε τα κεφάλια των παιδιών στην είσοδο του σχολείου όπου είχε καταφύγει για να κρυφτεί η οικογένεια».
Ο σωματοφύλακας ξεκαθάρισε ότι ο Τζαμάλ προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος όχι για υπηρετούσε κάποιο «ανώτερο» σκοπό, αλλά για να αποκτήσει περισσότερη δύναμη.
«Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που πράγματι πιστεύουν ότι σκοτώνοντας και βιάζοντας είναι ο σωστός τρόπος για να εξαπλώσουν το Ισλάμ», είπε στη Daily Telegraph.
«Αλλά ο Τζαμάλ δεν έδινε μία για την ιεραποστολή του Ισλάμ. Το μόνο που τον ένοιαζε είναι να αποκτήσει ακόμα περισσότερη δύναμη. Είναι βέβαιο ότι εάν αύριο εμφανιστεί μια ακόμα πιο ισχυρή οργάνωση, θα εγκαταλείψει το Ισλαμικό Κράτος για να ενταχθεί σε εκείνη. Είναι πολλοί στο Ισλαμικό Κράτος σαν αυτόν».
«But for Jamal, he doesn’t really care if the mission spreads Islam. All he cares about is becoming more powerful. Now, if a stronger organisation emerges, he will join it. And there are lots of men in Isil just like him.»

Ισχύς, φόβος και υποκρισία

Ο σωματοφύλακας είπε ότι ο Τζαμάλ αντέγραφε τους άλλους εμίρηδες του Ισλαμικού Κράτους για να κυβερνά την περιοχή του μέσω της δύναμης, του φόβου και της υποκρισίας.
«Έκαναν απαγωγές και εκτελούσαν δολοφονίες», λέει. «Δεν το έχουν σε τίποτα να γκρεμίσουν ένα ολόκληρο κτίριο γεμάτο με γυναικόπαιδα απλά για να σκοτώσουν μόνο έναν άνθρωπο που κυνηγάνε».
«Πολλοί από τους τοπικούς αλλά και ξένους τζιχαντιστές καπνίζουν, αλλά εάν πιάσουν έναν πολίτη να καπνίζει, τον βάζουν φυλακή και τον μαστιγώνουν».
Ο Τζαμάλ στο Ισλαμικό Κράτος είναι τώρα ο δεύτερος στην τάξη στις πολεμικές υποθέσεις, κάτω από τον Τσετσένο Αμπού Ομάρ Αλ Σισάνι (Abu Omar al-Shishani).
Όταν ο Τζαμάλ ήταν μέλος του FSA και λάμβανε χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, η βάση του ήταν στην περιοχή Ντέιρ Αλ Ζουρ, μέχρι που δέχθηκε επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και αναγκάστηκε να φύγει και να κρυφτεί.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ένα βίντεο όπου ικέτευε για συμμαχία με το Ισλαμικό Κράτος και αποκήρυξε τον FSA ως «αποστάτες».
Ο σωματοφύλακας αναφέρθηκε και σε έναν ακόμα Εμίρη του Ισλαμικού Κράτους, τον Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Κουαχτάνι (Abu Abdullah al-Qahtani), ο οποίος έβαζε τον οχτάχρονο γιο του να κόψει το λαιμό ενός αιχμαλώτου.
«Έδωσε στον γιο του ένα μαχαίρι και τον ανάγκασε να κόψει τον λαιμό ενός μαχητή του FSA τον οποίο κατηγορούσε ότι είχε οργανώσει επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», είπε. «Θα χρειαζόμασταν ημέρες για να σας διηγηθώ όλες τις φρίκες που βίωσα», κατέληξε ο σωματοφύλακας



Δημοσίευση σχολίου

Blogger