Ομογενής από την Κάσο, υπήκοος ΗΠΑ, έστειλε στην πεθερά του 3 ξυλοκιβώτια με όπλα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κατηγορίες εισαγωγής όπλων και πυρομαχικών. Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.

Ο πρώτος, υπήκοος ΗΠΑ, είχε αποστείλει στην Κάσο 3 ξυλοκιβώτια με όπλα και πυρομαχικά, τον Μαΐο του 2010. Η πεθερά του, κάτοικος Κάσου, που ασχολείται με οικιακά, επιχείρησε να εκτελωνίσει στην Κάρπαθο τα 3 ξυλοκιβώτια, που της είχε στείλει ο γαμπρός της από τη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α., τα οποία περιείχαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι τύπου BERETTA 9 mm, ένα πολεμικό όπλο μάρκας ROMARM, 31 τεμάχια εξαρτήματα και ανταλλακτικά όπλων καθώς και 4.927 τεμάχια πυρομαχικών (σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων).

Το πιστόλι BERETTA εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο εντός ηλεκτρονικής συσκευής, ενώ το πολεμικό όπλο βρέθηκε αποσυναρμολογημένο σε πολλά τεμάχια.

Απολογούμενη η 47χρονη νοικοκυρά ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι μέσα στα κιβώτια, που της έστειλαν η κόρη και ο γαμπρός της, υπήρχαν όπλα και πυρομαχικά. Πίστευε ότι της είχαν στείλει είδη σπιτιού και δώρα γάμου.

Η 47χρονη κατέθεσε ακόμη ότι ο γαμπρός της είχε έλθει για τελευταία φορά στην Κάσο πριν από 3 με 5 έτη, τονίζοντας ότι το χόμπι του είναι το κυνήγι και η σκοποβολή. Εξέφρασε εξάλλου την απορία της γιατί ο γαμπρός της την δήλωσε ως παραλήπτρια των κιβωτίων και δεν επέλεξε την μητέρα του, κάτοικο του ίδιου νησιού, επισημαίνοντας παραπέρα ότι το τηλέφωνο που έδωσε στην ίδια αποστολή ήταν της μητέρας του.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger