Ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια προχώρησε σε μια δήλωση-σοκ σύμφωνα με την οποία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις «Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Όλα τα άλλα τα συζητάμε»! «Τι θέλει να πει ο ποιητής»; Ότι ήρθε εδώ για να διαπραγματευθεί αλλαγή του status quo. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι γεωγραφία δεν αλλάζει, αλλά όλα τα άλλα αλλάζουν!
Π.χ. στην Κριμαία η γεωγραφία μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου 2014 και 1ης Μαρτίου 2014 δεν άλλαξε. Η Κριμαία είναι στην θέση της. Αυτό που άλλαξε είναι ο ιδιοκτήτης της Κριμαίας! Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, φυσικά. Δεν άλλαξε η γεωγραφία της. Άλλαξε χέρια το βόρειο κομμάτι της…
Γεωγραφική τοποθεσία σημαίνει ότι, οι ακτές,τα νησιά,το έδαφος της Θράκης και της Μακεδονίας, θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται όπως προβλέπει η φύση και η κίνηση των Τεκτονικών πλακών για κάποιες δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Όλα τα άλλα συζητιούνται, δήλωσε.Δηλαδή συζητιούνται,τα σύνορα, οι θαλάσσιες ζώνες εκμετάλλευσης, οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες,η εθνική κυριαρχία κ.τ.λ Αμέσως μετά την άφιξή του, ο κ. Νταβούτογλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος του είπε ότι «Πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες» (δηλαδή, κατά τον Παπούλια ούτε η Ελλάδα είναι καλός γείτονας!) για να εισπράξει την απάντηση ότι «Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις»,
Προσοχή: Απέφυγε πολύ έξυπνα να μιλήσει για σύνορα που δεν αλλάζουν. Είπε «η γεωγραφία δεν αλλάζει»!
Είναι να απορεί κάποιος πως ο Α.Νταβούτογλου κάνει τέτοιες δηλώσεις και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα ή κάνει πως δεν κατάλαβε τίποτα. Προς ώρας η Τουρκία δεν επιθυμεί να καταλάβει ελληνικά εδάφη αυτό που θέλει είναι να αποκτήσει τον έλεγχο, οικονομικά,πολιτιστικά, και στο τέλος πολιτικά. Το κόμμα DEB αυτό το σκοπό ύπαρξης έχει.
Με την αλλαγή του staus qvo, όπως de facto έχει συμβεί στο Αιγαίο με τα τουρκικά μαχητικά να μην αναχαιτίζονται καν με κλειστές εμπλοκές, τα πλοία τους να φτάνουν στην Αττική και να μην υπάρχει ελληνική απάντηση, τα τουρκικά μαχητικά να κυνηγούν αεροσκάφη της πολιτικης Αεροπορίας από τα Ψαρά μέχρι τη Μύκονο και να μην υπάρχει ελληνική απάντηση κλπ κλπ, η κατάσταση στο Αιγαίο έχει de facto αλλάξει. Όλως «τυχαίως» με την άφιξη του «βεζίρι» Α.Νταβούτογλου προκλητικός εμφανίστηκε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν στη Βουλή, αφού ζήτησε το Κοράνι να διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία στη μητρική γλώσσα. Ακόμη ζήτησε την ίδρυση δίγλωσσων σχολείων, ενώ ακόμη επετέθη στην Κυβέρνηση για «αναλγησία» σε σχέση με τα πάγια αιτήματα των Μουσουλμάνων της Θράκης. Στην παρέμβαση του επί του προϋπολογισμού, ο Μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι το κοράνι στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης διδάσκεται στα ελληνικά, ενώ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό το να απαγορεύεται να διδάσκουν ελληνικά στα μειονοτικά σχολεία οι δάσκαλοι-μέλη της Μειονότητας, απόφοιτοι από τα παιδαγωγικά τμήματα της χώρας μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Δηλαδή αυτό που μας λέει είναι ότι δεν αφήνουμε το προξενείο να στέλνει τους πράκτορες του για να κάνουν προπαγάνδα στα μουσουλμανόπαιδα. Ντροπή μας που…αντιστεκόμαστε! «Τι να σχολιάσω για το άλλο μεγάλο έργο, το νόμο για τους ιεροδιδασκάλους; Βάλατε τους ΕΠΑΘίτες στα ιεροσπουδαστήρια να διδάσκουν το Κοράνι. Μα, είναι δυνατόν να διδάσκεται το Κοράνι στα ελληνικά; Δημιουργείτε σύγχυση στα παιδιά, δεν το καταλαβαίνετε;», πρόσθεσε ο κ. Χατζηοσμάν.
Παράλληλα δε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και την ίδρυση δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων και επανέλαβε το πάγιο αίτημα τους για εκλογής του Μουφτή. «Προσπαθούμε επί δεκαετίες να λύσουμε μειονοτικά προβλήματα. Αντί γι’ αυτό, βλέπουμε να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια νόμοι που δεν εξυπηρετούν κανέναν»
«Γιατί δεν συζητάτε με τη Μειονότητα; Γιατί παίρνετε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; Τουλάχιστον, ακούστε τις θέσεις, τις προτάσεις μας, κάντε μια σωστή διαβούλευση και μετά βάλτε τα κάτω και αποφασίστε. Αν θέλετε, μπορείτε να λύσετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό του Μουφτή. Δεν είναι δικαίωμά μας να εκλέγουμε τον θρησκευτικό μας ηγέτη; Το ίδιο και για το θεσμό του Αρχιμουφτή. Γιατί δεν βάζουμε στο τραπέζι αυτά τα θέματα;», πρόσθεσε ο κ. Χατζηοσμάν. Φυσικά όπως έλεγε και ο Αμερικανός συγγραφέας Rex Staout «η σύμπτωση είναι μια λέξη που υπάρχει μόνο στο λεξικό».
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου
Blogger Facebook