Καλωσορίσατε στο διαβόητο Darknet, την ελεύθερη και μαφιόζικη Άγρια Δύση του Παγκόσμιου Ιστού!

Υπάρχει ένα μέρος που καραδοκεί κάτω από το παραδοσιακό ίντερνετ που σερφάρουμε καθημερινά. 

Εκεί, στο μαλακό υπογάστριο του Παγκόσμιου Ιστού, υπάρχει ένας χώρος που αποτελεί φιλόξενο σπίτι τόσο για πολιτικούς και κοινωνικούς ακτιβιστές όσο και για το οργανωμένο έγκλημα φυσικά, καθώς είναι προσβάσιμος μόνο με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου λογισμικού που παρέχει ασύγκριτη ανωνυμία. 

Το μέρος αυτό είναι μυστικό μεν, πολυχρηστικό δε: εκεί κρύβουν οι αντιφρονούντες της Αραβικής Άνοιξης τα ψηφιακά τους ίχνη, εκεί γίνονται οι υπόγειες συναλλαγές ανάμεσα σε πληροφοριοδότες και Μέσα Ενημέρωσης, εκεί οργανώνονται κινήματα και τάσεις και εκεί επίσης λαμβάνει χώρα όλη η παρανομία που αντέχει και δεν αντέχει ο νους!

Το υπόγειο αυτό δίκτυο είναι ένα μέρος επικίνδυνο, μην αμφιβάλλετε, καθώς εκεί εδράζεται πια το διεθνές παραεμπόριο, η μαφία, αλλά και πολλά δίκτυα τρομοκρατίας: το τμήμα της κοινωνίας δηλαδή που καραδοκεί επίτηδες στα τυφλά σημεία των μηχανών αναζήτησης. 

Κάποιοι το λένε «Darknet», όλοι όμως συμφωνούν ότι είναι δύσκολα (και ηθελημένα δύσκολα) προσβάσιμο, αν και πλέον δεν λογίζεται απόρθητο όπως άλλοτε, καθώς πολλές σκοτεινές ιστοσελίδες έχουν γκρεμοτσακιστεί και αρκετοί άτρωτοι ως χθες διαχειριστές είναι σήμερα στα χέρια των διωκτικών αρχών. 

Σαν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ή σαν γη παρανόμων, το λεγόμενο Darknet δεν είναι ένα μέρος για τους πολλούς ούτε και τους φιλήσυχους πολίτες. Αν πάντως θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παράλληλο αυτό ηλεκτρονικό σύμπαν και τι μπορεί να κάνει, ετοιμαστείτε να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες από όσες θα σας δώσουν ποτέ οι παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης…



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger