Πληθαίνουν τα αρνητικά μηνύματα που φτάνουν στο οικονομικό επιτελείο της απερχόμενης κυβέρνησης, σχετικά με το μέλλον ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, προσεχώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αλυσίδα των ενδεικτικών παραδειγμάτων που προηγήθηκαν, σύντομα θα έρθουν να προστεθούν άλλα δύο, τα οποία, αν κι όποτε ανακοινωθούν θα προκαλέσουν θόρυβο.

Συγκεκριμένα:

- Πληροφορίες της αγοράς,σύμφωνα με το voria.gr, θέλουν την εδώ θυγατρική αμερικανικής εταιρείας (δραστηριοποιείται στο χώρο των ποτών και των τροφίμων) να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησης της. Συγκεκριμένα, φέρεται να εξετάζει τη διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας, την οποία θα εκχωρήσει σε τρίτον, διατηρώντας το εμπορικό σήμα στην Ελλάδα.
- Την ίδια ώρα, μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, η οποία ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια είχε συρρικνώσει την παρουσία της στην χώρα μας, σκέφτεται να την ολοκληρωτική αποχώρηση της. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μπορεί η ολοκληρωτική της αποχώρηση να μην έχει ουσιαστικές επιπτώσεις, αλλά σίγουρα θα είναι σημειολογικές.
Εννοείται, βεβαίως, ότι κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να ισχυριστεί ότι αυτές οι υπό σκέψη αποχωρήσεις θα είναι και οι τελευταίες από το ελληνικό έδαφος. Εννοείται ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, όταν φεύγουν παραγωγικές επιχειρήσεις, για ευνόητους λόγους (ανεργία και όχι μόνο…)

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger