Δρακόντεια τα μέτρα στα σύνορα με τη Συρία

Έως 700 τούρκοι πολίτες έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και δημιουργούν την απειλή μιας επίθεσης στην Τουρκία σε περίπτωση που επιστρέψουν στη χώρα, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Εκτιμάμε ότι υπάρχουν 500 ως 700 Τούρκοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Η κύρια ανησυχία σχετικά με τους ξένους μαχητές είναι η ακόλουθη: τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Συμμεριζόμαστε αυτή την ανησυχία», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον οποίο επικαλείται σήμερα ο τουρκικός Τύπος, στη διάρκεια μετάβασής του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η χώρα του απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της περίπου 7.250 προσώπων ύποπτων ότι ήθελαν να μεταβούν στη Συρία και πως απελάθηκαν 1.160 μαθητευόμενοι τζιχαντιστές.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε και πάλι πως η χώρα του έχει υιοθετήσει «δρακόντεια μέτρα» για να ελέγξει τα 900 χλμ. των συνόρων της με τη Συρία. Ωστόσο «εξακολουθεί να είναι δυνατό να βρει κανείς κάποιο πέρασμα», πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης πως οι σταθερές θέσεις του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, «μιας ανελέητης τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το ισλάμ», έχουν κάνει την Τουρκία έναν από τους κύριους στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Μια χώρα που μιλάει έτσι γίνεται ασφαλώς στόχος της τρομοκρατίας. Οφείλουμε συνεπώς να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα», υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger