Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος IL-20,  αναγνωρίστηκε από τουρκικά μαχητικά  F-16

Εμφάνιση ρωσικού αεροσκάφους υποκλοπών τύπου IL-20, προκάλεσε έντονη κινητικότητα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το τουρκικό κανάλι TRT. 

Το ρωσικό αεροσκάφος μεγάλου μήκους, πετούσε  σε διεθνή εναέριο χώρο, αλλά πολύ κοντά στον  τουρκικό εναέριο χώρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό  Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου IL-20,  πέταξε  από την πλευρά της Σεβαστούπολης,  παράλληλα με τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 Adv. απογειώθηκαν και το είχαν υπό παρακολούθηση, πετώντας στον διεθνή εναέριο χώρο, και  προβαίνοντας σε αναγνώριση στα βορειοανατολικά της πόλης  της Σινώπης.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η αποστολή του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους κοντά στην Σινώπη, είχε  διττή αποστολή.

Προφανέστατα το Κρεμλίνο να στέλνει θετικά μηνύματα υπέρ της Ελλάδος στην Άγκυρα,  λόγω της θετικής στάσης της πατρίδος μας στο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών την Πέμπτη.

Δεύτερον να υπενθυμίζουν στον Ερντογάν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί στο ζήτημα των αγωγών. Είπαμε η Ρωσία είναι υπερδύναμη, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν , όπως είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα. 
Οι υπερδυνάμεις έχουν τα δικά τους συμφέροντα και αυτά τα προασπίζουν με πολλούς και «διάφορους τρόπους».

Επισημαίνουμε ότι δεν ήταν η πρώτη πτήση  ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα, και κοντά στα τουρκικά σύνορα. Αυτό έχει πραγματοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια, οι υδρογονάνθρακες, η προσπάθεια ανεύρεσης βάσης για το ρωσικό πολεμικό ναυτικό,  έχουν καταστήσει την ανατολική Μεσόγειο , μια πάρα πολύ επικίνδυνη περιοχή , όπου όλα και όλοι είναι πιθανά.

Η Άγκυρα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει αντιδράσει εκδίδοντας κάποια ανακοίνωση . Σιγά μην εκδώσει……….



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger