Στην τακτική των προκλήσεων επιμένουν οι Τούρκοι.
Με δηλώσεις τους Τούρκοι αξιωματούχοι δυναμιτίζουν το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, απειλώντας ανοιχτά την Ελλάδα, ενώ με τις προκλητικές τους κινήσεις στο Αιγαίο δείχνουν να  προετοιμάζονται ακόμα και για μια πολεμική σύρραξη.

Αυτό ακριβώς λέει σε άρθρο του στην εφημερίδα “Τζουμχουριέτ” ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, όπου τονίζει ότι το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ζώνη χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο είναι αφορμή πολέμου για την Τουρκία.

Ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού αναφέρει:
-Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες κινήσεις.
-Αν η Ελλάδα το επιχειρήσει θα τους χτυπήσουμε και θα νικήσουμε
-Από το 2023 το τουρκικό Ναυτικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος του μίνο αεροπλανοφόρου, τη νέα γενιά αντιτορπιλικών (TF-2000), τη νέα γενιά φρεγατών (TF-400) και τη νέα γενιά κορβετών του προγράμματος MIlgem θα είναι παγκόσμια δύναμη”.
-Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι στρατηγικός χώρος για την Τουρκία και θα τον υπερασπιστεί, ενώ δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τους αποκλείσει από την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο!
-Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχουν ως στόχο να “περικυκλώσουν” την Τουρκία αλλά αυτό το τουρκικό Ναυτικό δεν θα το επιτρέψει…


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger