Ξεμπρόστιασμα της Αθήνας από Μόσχα, καθώς οι Ρώσοι αν δεν πάρουν δεν δίνουν και μάλιστα είναι αρκετά απογοητευμένοι από τις ελλαδικές κυβερνήσεις που στο τέλος υπακούν την Ουάσινγκτον…

«Η Ρωσία δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα προκειμένου να της δώσει από 3 έως 5 δισ. ευρώ» αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων RIA της Ρωσίας, το οποίο με τη σειρά του αναφέρει πως πρόκειται για δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλήσαμε για ενεργειακή συνεργασία, αλλά δεν συμφωνήσαμε να δώσουμε καμία βοήθεια είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κ. Peskov, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους.
Στο ΠΥΓΜΗ.gr είμαστε υπέρ της ελλήνορωσικής προσέγγισης αλλά έχουμε προτείνει συγκεκριμένο τρόπο. Έτσι άγαρμπα και με οικονομία σε ελεύθερη πτώση δεν κάνεις μπίζνες ειδικά με τους Ρώσους. Η πολιτική απαιτεί εξυπνάδα και ελιγμούς και όχι βερμπαλισμούς για εσωτερική κατανάλωση από μία κυβέρνηση που, όπως γράψαμε, διατηρεί στενότατες σχέσεις με Η.Π.Α.
Πολλά δήθεν «έγκυρα» ιστολόγια μιλούν εδώ και καιρό για ελληνορωσική συμφωνία και άμεσο χρήμα για έναν αγωγό που κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά κατασκευασθεί.

Τώρα αναμένουμε τι μέλλει γενέσθαι με την ρευστότητα της Ελλάδας και την κλεψύθρα να αδειάζει επικίνδυνα…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger