Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου οκτώ ώρες η λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους που συγκροτήθηκε με απόφαση της προέδρου της Βουλής, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η εναρκτήρια διαδικασία, που έγινε στη Βουλή, στην αίθουσα της Γερουσίας, θα διαρκέσει από σήμερα έως τη Μ. Τρίτη.
Προς μεγάλη έκπληξη όλων, η πιο χλιαρή ομιλία σήμερα ήταν αυτή του Γιάννη Βαρουφάκη. Χλιαρή και κρατώντας αποστάσεις:
«Συνήθως στην Ελλάδα η αποτυχία του πολιτικού συστήματος, της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, υποκαθίσταται από εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή. Δεν είμαι καιρό κοινοβουλευτικός,  είμαι λίγους μήνες βουλευτής, αλλά δεν θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην Επιτροπή.
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι ήταν νόμιμος ο τρόπος «με τον οποίο μας παραπλάνησαν να δημιουργήσουμε αυτό το χρέος», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της Βουλή κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία του συνέστησε  πως θα πρέπει να δούμε το διαχωρισμό μεταξύ νόμιμου και ηθικού.
Γιατί ο πάντα μαχητικός -σε σημείο ναρκισσισμού- κος Βαρουφάκης ξαφνικά τόσο … κρύος;
Πολύ απλά γιατί, όπως λέει και το παιγνίδι “θερμό… θερμό… θερμότερο…”, το παιγνίδι παίζεται με κεντρικό ήρωα τον ΓΑΠ, τον πρωθυπουργό που αποφάσισε να παραδώσει τη χώρα στους… θεσμούς και μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται, επ’ αόριστο.
Η σχέση του Βαρουφάκη με την οικογένεια Παπανδρέου δεν είναι μυστική – έρωτας και χρήμα δεν κρύβονται με τίποτα. 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger