Στη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από το βράδυ της Τρίτης, όπου έχει επαφές με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Shoigu.

Στον Έλληνα υπουργό έκαναν δώρο ένα καλάσνικοφ τύπου ΑΚ-74 και ένα μπουκάλι ρωσικής βότκας.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση: «Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρόσκληση και τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις. Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι δύο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς.

Επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται. Θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων.

Ανταλλάξαμε απόψεις και σε σχέση με τη μεγάλη απειλή που υπάρχει για όλους και για τη Ρωσία και για το ΝΑΤΟ και αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Θέση της Ελλάδος, την οποία εξέφρασα στον κ. Υπουργό, αλλά και στο παρελθόν εξέφρασα και προς το ΝΑΤΟ είναι ότι ο εχθρός είναι κοινός και είναι η τρομοκρατία. Άρα, είναι η στιγμή να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την απειλή. Εμείς ως φίλοι της Ρωσίας, αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Χριστός Ανέστη».

Ερώτηση δημοσιογράφου: Κύριε Υπουργέ, θα μπορούσατε να μας πείτε τη γνώμη σας για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδος;

Πάνος Καμμένος: Από την πρώτη στιγμή, η θέση της Κυβέρνησης είναι κατά των κυρώσεων που έχουν παρθεί κατά της Ρωσίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε τα πάντα προκειμένου αυτές οι κυρώσεις να σταματήσουν για το καλό όλων.

Οι κυρώσεις που έλαβε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας έπληξαν και την Ευρώπη. Η Ελλάδα με τις κυρώσεις αυτές πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα. Θα προσπαθήσουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε να βοηθήσουμε στο να σταματήσουν οι κυρώσεις για το καλό και της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger