Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία, υποτίθεται, για την υπογραφή ενός νέου μνημονίου με τους δανειστές μας, το οποίο όπως διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι θα είναι τελικά επίπονο αλλά θα υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό για χάρη της σωτηρίας της χώρας…

Καθημερινά μαθαίνουμε από non papers και off the record δηλώσεις, τα μέτρα που θα περιλαμβάνει και όλες αυτές τις εβδομάδες τα έχουμε ακούσει όλα. Από μειώσεις συντάξεων, μειώσεις μισθών και απολύσεις, μέχρι εκποίηση δημόσιας περιουσίας, χαράτσι στα αυτοκίνητα και εκτίναξη του ΦΠΑ στα πάντα.
Αγαπητοί αναγνώστες, όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις πολιτικής τακτικής και ερμηνεύει ψύχραιμα τις εξελίξεις, γνωρίζει σήμερα με βεβαιότητα από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα υπογράψει κανένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει νέα υφεσιακά μέτρα.
Η στρατηγική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι για όλα ή για τίποτα: Είτε θα οδηγήσει τους δανειστές σε άτακτη υποχώρηση και θα κάνει πράξη (έστω και στην τύχη, δεκτό) τα περισσότερα από όσα υποσχόταν προεκλογικά, είτε θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ζητώντας εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση μέχρι τέλους, με την ευθύνη στο εσωτερικό της χώρας να την έχουν οι ανυποχώρητοι δανειστές, αποτέλεσμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της όλης κατάστασης.

Το ότι η πλειοψηφία των πολιτικών και των δημοσιογράφων πιστεύουν το αντίθετο & έχουν προεξοφλήσει ήδη την κωλοτούμπα του Τσίπρα και περιμένουν καρτερικά να τον κατασπαράξουν μετά την «συμφωνία», είναι δείγμα του χαμηλού επιπέδου της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και της ασχετοσύνης τους.

ΥΓ:
Είχαμε ξαναγράψει πριν μια εβδομάδα για την ρήξη που έρχεται και τις εκλογές (διαβάστε εδώ)  και δεχθήκαμε δεκάδες emails όπου μας ρωτούσατε σε τι θα εξυπηρετήσει τον Αλέξη Τσίπρα η προσφυγή στις κάλπες μετά από ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση.  Εξηγούμαστε πιο αναλυτικά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Οι εκλογές θα είναι απαραίτητες για να ζητήσει πλήρη εξουσιοδότηση και εντολή μη υποχώρησης στις απαιτήσεις των δανειστών με κάθε κόστος.  Αυτό εξάλλου είναι και το καθήκον του, η κυβέρνηση σήμερα δεν διαθέτει λευκή επιταγή από το λαό.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger