Για πρώτη φορά γίνεται επίσημα λόγος για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Τέσσερα προαπαιτούμενα για να υπάρξει μία «αξιόπιστη συμφωνία για την Ελλάδα έθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

Για να υπάρξει μια συμφωνία, προϋπόθεση είναι να είναι αξιόπιστη από πλευράς δημοσιονομικών μέτρων, μεταρρυθμίσεων, χρηματοδότησης του προγράμματος και βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ο κ. Ράις.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά γίνεται δημόσια λόγος για «χρηματοδοτικό κενό» και «βιωσιμότητα του χρέους», δύο ζητήματα που μέχρι τώρα οργίαζαν στον Τύπο μέσω διαρροών και μόνο, ή μέσω αναλύσεων οικονομολόγων που δεν έχουν άμεση σχέση με τις διαπραγματεύσεις.


Απαντώντας στην «κατηγορία» ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι ευέλικτο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ τόνισε ότι «ότι «είμαστε ευέλικτοι σε ιδέες και προτάσεις, οι οποίες πρέπει να υπηρετούν τους στόχους του προγράμματος στην Ελλάδα. Το ΔΝΤ δουλεύει εντατικά με όλες τις πλευρές για να κλείσει η συμφωνία», πρόσθεσε.

Σχετικά με την αφορά για επικείμενη ενημέρωση στις 2.30 ώρα Αμερικής που θα παρέχει ο Πολ Τόμσεν στο ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο κ. Ράις είπε ότι αυτές οι ενημερώσεις συμβαίνουν τακτικά και αφορούν πολλές χώρες όπου το ΔΝΤ έχει παρουσία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger