Ο πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Πόρτερ Γκος, αποδέχθηκε να προσληφθεί από την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να ασκήσει πιέσεις προς την αμερικανική κυβέρνηση, ενισχύοντας το τουρκικό λόμπι στις ΗΠΑ, όπως δημοσιεύθηκε από το αμερικανικό τμήμα Δικαιοσύνης.

Ο Porter Goss έχει καταχωρηθεί στο νέο εργοδότη του, Dickstein Shapiro, ο ποίος έχει μια μακροχρόνια σχέση με την τουρκική κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Γκος θα συμβουλεύει την Τουρκία σε μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αντιτρομοκρατικών προσπαθειών, και θα συνεργάζεται με τα μέλη του λόμπι του Κογκρέσου για «θέματα που έχουν σημασία για την Τουρκία» και θα γνωστοποιεί στην Τουρκία τις δραστηριότητες στο Κογκρέσο ή στην εκτελεστική εξουσία.

Οι επικριτές αποκαλούν την απόφαση του Γκος «να εργασθεί για την τουρκική κυβέρνηση ως «μια περίεργη επιλογή», για ένα πρώη διευθυντή της CIA, ο οποίος είχε δηλώσει κάποτε ότι «μόνο η ελευθερία προσφέρει σε άνδρες και γυναίκες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους», με το δεδομένο του κακού ρεκόρ για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

Και ο ίδιος είναι γνώστης ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει συλλάβει δεκάδες δημοσιογράφους, έχει καταστείλει με βία ειρηνικές διαδηλώσεις, και λογοκρίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά, όλα αυτά για τον Γκος, φαίνεται ότι έχουν κάποια χρηματική αξία…, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger