Xρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, το αντίπαλο δέος του ΔΝΤ, εκδόθηκε από την Ρωσία και βάση αυτού τα επόμενα time schedule έχουν ως εξής:

Στις 18-20 Ιουνίου πηγαίνουν στο οικονομικό φόρουμ, της Αγίας Πετρούπολης και θα δώσουν τα χέρια για την πολιιτική συμφωνία. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται άτυπα το έκτο μέλος των BRICS αφού η συγκεκριμένη τράπεζα (αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100 δισ. δολ. το οποίο θα φτάσει το 1 τρισ. σε ορίζοντα δέκα χρόνων) θα αποτελέσει τον ομόλογο του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο αλλά και κάτι ανάλογο με την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά την εσωτερική οικονομική ισορροπία της μεγαλύτερης οικονομικής ένωσης του πλανήτη.

Στις 8-9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος κορυφής των ΒRICS στην ρωσική πόλη Ufa στο Bashkortostan όπου και θα υπογραφτεί και τυπικά η ένταξη της Ελλάδος στην πιο κρίσιμη στιγμή αφού τότε θα έχει διαφανεί που το πηγαίνουν οι δανειστές.

Η είσοδος της Ελλάδος στην τράπεζα Τράπεζα Ανάπτυξης των  BRICS «Δεν θα συζητηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών του συνασπισμού  στην πόλη  Ούφα, τον Ιούλιο", δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak.

Τώρα καθίσταται σαφής η δήλωση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκη

Ο Γ.Βαρουφάκης είπε ότι "οι πληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν" δίνοντας το στίγμα της σύνδεσης με τα BRICS λόγω της αδιαλλαξίας των δανειστών.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι αποπληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν και να μετατεθούν για αργότερα.

«Τα ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ πρέπει να σταλούν «στο απώτερο μέλλον», είπε. Μολίς ακούστηκε η πρόταση του κ.Βαρουφάκη, έγινε είδηση στα ξένα μέσα με το Open Europe να ανεβάζει στο twitter «Fin Min Varoufakis says #ECB payments in July/Aug should be delayed. Wants deal reached by end of month with creditors».

«Ο ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης είπε ότι οι πληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν. Θέλει συμφωνία με τους δανειστές έως το τέλος του μήνα».

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τον εναλλακτικό δρόμο σωτηρίας από την "γκιλοτίνα" που της έχουν στήσει οι Βρυξέλλες, το Βερολινο, αλλά και η Ουάσιγκτον μέσω του ΔΝΤ. Ο "ξυπόλητος" "σύμμαχος" είναι πάντοτε προτιμότερος, γιατί δεν έχει συμφέροντα, έχει μόνο τα συμφέροντα του "κυρίου" του. 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger