Ενα τεραστιο βήμα για να απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα η Ευρώπη από τους τοκογλύφους του ΔΝΤ, κατάφεραν ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ.

Με τη στρατηγικής σημασίας κίνηση να οδηγήσουν τη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία με την Ελλάδα, σε επίπεδο κορυφαίων ηγετών, άδειασαν τα γεράκια του ΔΝΤ τα οποία τώρα μέσω του εκπροσώπου τους γαυγίζουν και απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται τόσο από την Γερμανία όσο και από την ελληνική κυβέρνηση, η απομόνωση του ΔΝΤ προκάλεσε τη χθεσινή λυσσαλέα αντίδραση του εκπροσώπου του ταμείου, ο οποίος με ύφος κατακτητή απαιτούσε από την ελληνική κυβέρνηση να κόψει μισθούς και συντάξεις και να προχωρήσει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτύχει παντελώς και προκάλεσε επικίνδυνες παρενέργειες στην ελληνική οικονομία, οδηγώντας σε εξαθλίωση μεγάλα κοινωνικά στρώματα.

Το χθεσινοβραδινό μαύρο τελεσίγραφο από το ΔΝΤ, αποτελεί την τελευταία απόπειρα εκβιασμού της ελληνικής κυβέρνησης από τη συμμορία των ξένων τοκογλύφων, η οποία όπως όλα δείχνουν θα πέσει στο κενό.

Γιατί το μανιφέστο της ντροπής που προέρχεται από ένα ταμείο το πρόγραμμα του οποίου διέλυσε την οικονομία της χώρας, απευθύνεται κυρίως στους Γερμανούς και στους Γάλλους παρά στους Έλληνες.

Εξάλλου η Άνγκελα Μέρκελ είναι αυτή που επιδιώκει να πετάξει έξω από την Ευρωζώνη το φάντασμα του ΔΝΤ, το οποίο μας κουβάλησε ο ανεκδιήγητος Γιωργάκης Παπανδρέου, εκτελώντας τα γνωστά συμβόλαια των ξένων τοκογλύφων.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει γίνει μετρ της στρατηγικής, οδήγησε τη διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφαίων ηγετών της Ευρώπης, ακυρώνοντας το ρόλο των άχρηστων και επικίνδυνων όπως αποδείχτηκε τεχνοκρατών του ΔΝΤ, οι οποίοι τη μόνη δουλειά που έμαθαν να κάνουν είναι να καταστρέφουν χώρες και να εξαθλιώνουν λαούς.

Οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ και το λόμπι του Σόιμπλε στην Γερμανία επιχειρούν για μια ακόμα φορά να τινάξουν τη διαπραγμάτευση στον αέρα και να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση για παράδοση άνευ όρων.

Προκλητικότατος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εμφάνισε τους Έλληνες να έχουν αντίστοιχες συντάξεις με τους Γερμανούς, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για ανεγκέφαλο αφού η πλειοψηφία των Ελλήνων παίρνει συντάξεις των 400, των 500 και των 600 ευρώ και οι αγρότες φτάνουν τα 350 ευρώ το μήνα.

Με πρακτικές χασάπη ζήτησε για μια ακόμα φορά αιματηρές περικοπές, γνωρίζοντας βέβαια ότι δεν πρόκειται να τον πάρει κανείς στα σοβαρά.

Παρά τις ρουκέτες που εξαπολύει το ΔΝΤ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος δείχνοντας ότι κάτι ξέρει.

Δεν αποκλείεται αυτό το μυστικό να έχει σχέση με την έξωση του ΔΝΤ από την Ελλάδα κάτι το οποίο θα ήταν θανάσιμο πλήγμα για το τοκογλυφικό ταμείο και μεγάλη νίκη των ευρωπαϊκών θεσμών.

Το κλίμα ρήξης, στις τάξεις των δανειστών, διαφαίνεται σχεδόν εδώ και 4 μήνες, από τότε που η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε τους όρους της διαπραγμάτευσης και έδιωξε την τρόικα από τα υπουργεία και τους Δημόσιους Οργανισμούς. Από τότε, οι ξένοι δανειστές υποχρεώθηκαν σε πραγματική διαπραγμάτευση, κάτι που αμέσως, έφερε στην επιφάνεια τις διαφορές τους και μέρα με την μέρα, οδήγησε στην διάσπαση του μετώπου των δανειστών. 

Από την στιγμή που οι ηγέτες της Ευρώπης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πολιτική διαπραγμάτευση, ο μόνος τρόπος συμφωνίας, ήταν η αποχώρηση του αμερικανικού Ταμείου, που επιμένει να κρατά ψηλά την τεχνοκρατική σημαία.

Αποχωρήσαμε γιατί γίνεται πολιτική διαπραγμάτευση

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, σε ενημέρωση του Τύπου από την έδρα του Ταμείου την Ουάσιγκτον τόνισε πως, υπάρχουν μεγάλες διαφορές όπως το Ασφαλιστικό, τον ΦΠΑ και τα πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στο να περιορισθούν. 
Στη συνέχεια, αποκάλυψε, πως η τεχνική ομάδα του ΔΝΤ, μαζί με τον επικεφαλής του Ταμείου για την Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ αποχώρησαν από τις Βρυξέλλες, αφού η διαπραγμάτευση έχει προχωρήσει σε πολιτικό επίπεδο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν είμαστε πολιτικός θεσμός, είμαστε τεχνικός θεσμός»

Το Ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο

Το ΔΝΤ έχει μία πάγια και ξεκάθαρη θέση για το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος που το χαρακτηρίζει «μη βιώσιμο», αφού λαμβάνει επιχορήγηση από το Κράτος, ίση με το 10% του ΑΕΠ της χώρας. Για το ύψος των συντάξεων, ανέφερε πως, «Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι ίδια με την Γερμανία, ενώ ο μέσος συνταξιούχος στην Ελλάδα συνταξιοδοτείται έξι χρόνια πριν από τον Γερμανό».

Ράις: Να αυξήσετε τους φόρους

Αναφερόμενος στους φόρους ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε πως είναι σημαντικό να διευρυνθεί η φορολογική βάση και επεσήμανε πως το Ταμείο εξαρχής ζητούσε τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης. Όπως είπε, η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα κενά στην είσπραξη του ΦΠΑ στην Ευρώπη, κάτι που απέδωσε στην πολυπλοκότητα του συστήματος. Στη βάση αυτή ανέφερε πως απαιτείται απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ ώστε να αυξηθούν τα έσοδα κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως.

Για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων, είπε πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάληξη των συζητήσεων, τονίζοντας πως η «μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», εννοώντας πως περιμένει περισσότερες υποχωρήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Στην συνέχεια, εκτίμησε πως η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει νέες προτάσεις στους πιστωτές, ενώ η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα μετάσχει στο κρίσιμο Eurogroup στις 18 Ιουνίου όπου και θα παρουσιάσει την έκθεση του άρθρου 4 του Ταμείου για τη ζώνη του ευρώ.

Φοβούνται οι ΗΠΑ τις επιπτώσεις της «μη συμφωνίας»

Στην Ουάσινγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση, παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, οι ΗΠΑ, ελπίζουν σε συμφωνία Ελλάδας-δανειστών πριν τις 30 Ιουνίου, δηλαδή πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Όπως δήλωσε για το θέμα, «Όλοι δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι μία επίλυση της κατάστασης πριν από την προθεσμία είναι προς το συμφέρον όλων των μερών των διαπραγματεύσεων (…) Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία. Τα πράγματα που συντείνουν στην αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά έχουν επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία (…) γι' αυτό βλέπετε την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που προσπαθεί να φέρει τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να λύσουν τις διαφορές τους με έναν τρόπο που δεν συντείνει στην αστάθεια είτε στην Ευρωπαϊκή είτε στην παγκόσμια οικονομία».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger