Ανταρσία βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους της κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΣΗ πέντε υπουργοί έχουν θέσει τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» στον πρωθυπουργό για την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές κάνοντας το σενάριο του ανασχηματισμού να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ό οποίος έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του στην συμφωνία. Το γεγονός αυτό  συν την οργή του Πρωθυπουργού για τις δηλώσεις του για τον ΦΠΑ και την επίθεση στους δανειστές που ήταν «εκτός γραμμής» έχουν αναθερμάνει τις σκέψεις για την αντικατάσταση του …ανήσυχου Γιάνη που ήδη έχει τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης.

Δεν είναι όμως μόνο ο Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές που επικαλείται η εφημερίδα οι Λαφαζάνης, Σκουρλέτης, Δρίτσας και Στρατούλης έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποδεχθούν μνημονιακά μέτρα και αποφάσεις στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θέτει θέμα ΔΕΗ, οι Στρατούλης και Σκουρλέτης τα εργασικά και ο Θοδωρής Δρίτσας θέμα με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Στο ερώτημα τι θα κάνουν όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή επικρατέστερο σενάριο είναι η υπερψήσιση της σε συμμόρφωση με την πλειοψήφία. Θα έχει προηγηθέι σύμφωνα με το ίδιο σενάριο παραίτηση από τους υπουργικούς θώκους αλλά και καταψήφιση της συμφωνίας στα κομματικά όργανα.

Εάν επαληθευτεί το σενάριο τότε στο Μαξίμου θα πρέπει να σβήνουν και να γράφουν ονόματα για τον ανασχηματισμό που θα πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτος.
Την ίδια ώρα που οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε δανειστές και ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται στην κορύφωσή τους φαίνεται να υπάρχει έντονη κινητικότητα και προβληματισμός στο παρασκήνιο για το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει την όποια επώδυνη συμφωνία.
Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ πληροφορίες έρχονται να επιβεβαιώσουν σενάρια που απεργάζονται κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας για συγκρότηση ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος εθνικής ανάγκης κατά το πρότυπο της κυβέρνησης Παπαδήμου που θα έχει την στήριξη περισσότερων  των δύο κόμμάτων και επικεφαλής πολιτικό πρόσωπο.

Στην έντονη κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση αποδίδει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και την  καθημερινή ενημέρωση του Μαξίμου από τον διοικητή της ΕΥΠ για …κινήσεις πρεσβειών.
Καταλύτης στην διαμόρφωση μιας τέτοιας κυβέρνησης θα είναι η στάση που θα κρατήσει από εδώ και πέρα η ΝΔ αλλά και  το πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά.  Στο σενάριο αυτό, της δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κάποιοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην…αβάντα Γιούνκερ στον Δημήτρη Αβραμόπουλο να τον αντικαταστήσει στην  υπογραφή συμφωνιών αλλά και στην οικογενειακή φωτογραφία της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger