«Υπάρχει η δυνατότητα η Τράπεζα της Ελλάδας να δανειοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε σε πρώτη φάση να πληρωθούν οι δόσεις προς το ΔΝΤ» υποστήριξε μιλώντας στο Crashonline o ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Η δυνατότητα αυτή ήταν και η αιτία του πρόσφατου έντονου επεισοδίου με τον Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά στο άρθρο 7 του Κανονισμού 3603/1993 του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 1993 το οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες προς το δημόσιο τομέα για την εκπλήρωση υποχρεώσεων έναντι του ΔΝΤ, δεν θεωρείται πιστωτική διευκόλυνση κατά την έννοια του άρθρου 104 της συνθήκης. Με την διαδικασία αυτή θα αποκτούσε ελευθερία κινήσεων η ελληνική κυβέρνηση και θα κέρδιζε πολύτιμο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

«Απορώ γιατί η κυβέρνηση δεν ενεργοποιέι αυτή τη δυνατότητα.Έχω εκθέσει το θέμα δημοσίως πολλές φορές μιλώντας στην τηλεόραση αλλά και αρθρογραφώντας. Γνωρίζω ότι στην κυβέρνηση το γνωρίζουν. Το ερώτημα είναι γιατί δεν προχωρούν. Έχει ενημερώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για αυτή τη δυνατότητα; Ο Μάριο Ντράγκι στις επαφές με ελληνες αξιωματούχους γιατί δεν έχει θέσει το θέμα;»

Δείτε την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όταν έθεσε το θέμα σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Νότης Μαριάς.



Σύμφωνα με τον κ. Μαριά ο Μάριο Ντράγκι ως Διοικητής της ΕΚΤ έχει δώσει την έγκρισή του σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν την Ιταλία, την Αυστρία και την Πορτογαλία, ενώ ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας κατόπιν αδείας του κ. Τρισέ δανειοδότησε την Ιταλική Κυβέρνηση για να πληρώσει υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.




Δημοσίευση σχολίου

Blogger