Γράφει ο mitsos175

Θέλουν ολόκληρη σχεδόν τη σύνταξη ενός μήνα από όλους τους συνταξιούχους! Κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ!
"Σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ανέρχεται η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας".
Ακόμη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2,6 άτομα ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος, ανέρχεται στα 950 ευρώ περίπου.

Τι ζητάνε τα κοράκια; Το 2 με 2,5% του ΑΕΠ που σημαίνει πάνω από 2 δις μόνο από τις συντάξεις κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ! Δηλαδή πήραν 4,5 δις "ζεστά" από την αρχή του χρόνου, δεν τους φτάνει να πάρουν μέχρι τέλους του χρόνου άλλα 18, αλλά θέλουν να κόψουν σαδιστικά, απάνθρωπα ακόμα 4,5 δις από το ήδη πενιχρό εισόδημα των φτωχών! Δηλαδή όσο τους δίνουμε απαιτούν κι άλλα! Ε άι στο διάολο κι αυτοί και το Ευρώ τους.

Τι θα γίνει όμως; Ελπίζω για το καλό της κυβέρνησης να προχωρήσουν πραγματικά στη ρήξη και να μην κάνουν το θέατρο της Κύπρου που στην πρώτη δυσκολία υποχώρησαν. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δώσαμε αρκετά.

Αν πράγματι γίνει ρήξη θα είναι μια πολύ σωστή απόφαση. Θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, την απαλλαγή από την θηλιά της ΕΕ. Φυσικά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα. Όμως είναι σίγουρο πως η χώρα θα απαλλαγεί από ένα άδικο και καταστροφικό για την οικονομία της χρέος.

Η ΝΔ νομίζει πως οι δανειστές θα απαιτήσουν την επιστροφή του Σαμαρά μέσω οικουμενικής ή αλλιώς αποστασίας. Λογαριάζουν όπως πάντα χωρίς τον κόσμο.

Εκείνο που είναι πραγματική καταστροφή είναι μια ακόμα χρονιά μνημονίου, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση, ανεργία, φτώχεια. Δεν θα ανεχτούμε άλλες μειώσεις, κι αν στην γαλάζια συμμορία ανησυχούν για τα φράγκα των δανειστών, να δώσουν οι νεοδημοκράτες τις δικές τους συντάξεις ή μισθούς.

Οι εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε. Εμείς παράγουμε, εμείς εργαζόμαστε, από εμάς προέρχεται το χρήμα, οποιαδήποτε ονομασία κι αν έχει. Αν γίνει λοιπόν σωστή διαχείριση. σωστή πολιτική θα τα καταφέρουμε οπωσδήποτε. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι τοκογλύφοι και η πολιτική τους εκπρόσωπος στη χώρα.

Ελπίζω να μην είναι απλά ένα επικοινωνιακό κόλπο παρόμοιο με αυτά των προηγούμενων γιατί τα παλιά κόλπα δεν πιάνουν πλέον. Εύχομαι να υπάρξει πραγματική ρήξη έστω και τώρα.
Επισημαίνω πως ο χειρότερος κίνδυνος είναι η προσποιητή υποχώρηση, που θα οδηγήσει σε δήθεν αμοιβαίους συμβιβασμούς στην ουσία όμως στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής μέσω της "σαλαμοποίησης".

Το μνημόνιο έχει πολύ μακροπρόθεσμους στόχους. Η μέθοδος του είναι η συνεχής επίθεση στα δικαιώματα και τα φτωχά εισοδήματα μέχρι να μην απομείνει απολύτως τίποτα. Μέχρι να γίνει λούμπεν όλη η εργατική τάξη. Τώρα περισσότερο από ποτέ ας αγωνιστούμε. 


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger