Μια αλληλουχία γεγονότων, δεδομένων και συγκυριών θέτουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού την Αστυνομία. 

 Όπως γράφαμε την περασμένη Πέμπτη αναφορικά με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ για το ενδεχόμενο ενός γενικού σχεδίου πυροδότησης της πολιτικής και κοινωνικής ομαλότητας υπάρχει"έκδηλη ανησυχία αυτές τις ημέρες και φόβοι για σταδιακή προϊούσα κλιμάκωση, ακόμα και μέχρι την εκδήλωση ενός εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος". 

 Στο ξεδίπλωμα του συγκεκριμένου συλλογιστικού σεναρίου, ήρθε να προστεθεί η μεγάλη ληστεία στο νοσοκομείο "Σωτηρία", καθώς όπως επίσης υποστηρίζεται, πριν από ένα μεγάλο χτύπημα, προηγείται μια μεγάλη απαλλοτρίωση προκειμένου να υποστηριχθεί οικονομικά το εγχείρημα. 

 Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται καταρχήν μια επαναξιολόγηση των κειμένων και κυρίως του μανιφέστου της Πόλας Ρούπα, που δημοσιοποιήθηκε στο indymedia στις 10 Ιουνίου, λίγες δηλαδή ημέρες μετά τις συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής των ληστών του Διστόμου, αλλά χωρίς η σιδηρά ηγερία της νεοτρομοκρατίας ν' αναφερθεί σ' αυτές τις συλλήψεις ατόμων που υπήρξαν σύντροφοι σε ληστείες του συζύγου της . 

Μεταξύ άλλων πολλών επαναστατικών εμβατηρίων και παραγράφων για την αναγκαιότητα της συνέχισης της ένοπλης κριτικής, η Πόλα σημείωνε τα ακόλουθα: "Την πρώτη περίοδο που περάσαμε στην “παρανομία”, οι διωκτικοί μηχανισμοί έκαναν σενάρια για την πορεία που θα ακολουθήσουμε. 

Δεν ήταν δύσκολο να καταλήξουν στην σωστή εκτίμηση την οποία κοινοποίησαν με την φράση “ο Μαζιώτης και η Ρούπα δεν είναι από αυτούς που θα καταλήξουν να γίνουν απόμαχοι του ένοπλου αγώνα”. Για εμάς η μη συνέχιση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα θα ήταν μια εγκατάλειψη, μια οπισθοχώρηση, μια ήττα". Έξι ημέρες μετά ακολούθησε κείμενο του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη με καταγγελία για καθυστέρηση της μεταφοράς του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός , στο οποίο ανιχνεύονται σημειολογικές κατευθύνσεις και προσανατολισμοί. 

 Όλο αυτό το υφέρπων ερμηνευτικό περιβάλλον των αναλύσεων, οδηγούν την αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε συο τελικό προπαρασκευαστικό στάδιο εκδήλωσης ενός ισχυρού αντίκτυπου τρομοκρατικού χτυπήματος, με ημερομηνιακή κορύφωση της ανησυχίας στις 16 Ιουλίου. Την ημερομηνία δηλαδή που πιάστηκε ο Νίκος Μαζιώτης μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι. 

Και ο Επαναστατικός Αγώνας έχει αποδείξει ότι "τιμά" με αντίδραση στην αστυνομική δράση, τις επετειακές στιγμές που σημάδεψαν το ιστορικό προτσές του ίδιου και των μελών του.

www.bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger