Τσιμπούσι προς τιμήν του Κώστα Καραμανλή οργάνωσαν στη Ραφήνα την Πέμπτη το βράδυ βορειοελλαδίτες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, με λαγούς, προβατίνες και εδέσματα από τις περιφέρειες τους.

«Θα υπάρξει ή όχι συμφωνία;» ρωτούσαν όλοι τον κ. Καραμανλή, σύμφωνα με την Real News. «Με τον α” ή β” τρόπο έστω και στο 90′ της διαπραγμάτευσης, κάπου θα καταλήξουν» εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Η ανησυχία του, ωστόσο, είναι έκδηλη για το μέλλον της χώρας. «Δεν θα είναι εύκολο το επόμενο διάστημα» είπε. Πεποίθηση του είναι ότι οριστικά η χώρα έχει μπει σε μια νέα δύσκολη εποχή, ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία. «Αλλάζει όλο το σκηνικό. Όσοι πίστευαν ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στην παλιά εποχή έκαναν λάθος. Ξεχάστε το. Και τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό «όποια κυβέρνηση υπάρξει, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Τσίπρα, θα είναι αναλώσιμη. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρήμα, η κατάσταση θα είναι τραγική».

Όσον αφορά στα περιθώρια που έχει η χώρα να αντιδράσει στη διαπραγμάτευση εκτίμησε ότι είναι ευέλικτα. «Στην πρώτη συμφωνία που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρχαν περιθώρια για καλύτερη διαπραγμάτευση. 

Εκείνη η φάση ήταν καλύτερη για χειρισμούς» υποστήριξε και πρόσθεσε «τα χρόνια που μεσολάβησαν εξουθένωσαν τον ελληνικό λαό».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger