Γκρεμίζονται οι αγορές διεθνώς μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα μετά την πρωτόγνωρη είδηση περί κλειστών τραπεζών και ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων που θα ισχύσει όλη τη εβδομάδα.

Οι αγορές της Ασίας έχουν ανοίξει με τεράστια πτώση, ενώ αυτή αναμένεται να είναι πολύ μεγλύτερη για την Ευρώπη, ενώ σημαντικές απώλειες αναμένονται και για τις ΗΠΑ. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα futures.

Υπάρχει ένας παγκόσμιος συναγερμός για την Ελλάδα αφού ανεμέναται ένας Αρμαγεδώνας με απώλειες, οι οποίες προσδιορίζονται ακόμα και στα 100 δισ. ευρώ μόνο τις πρώτες ώρες σήμερα.

Ήδη, εδώ και μερικές ώρες ο Hang Seng έχει απώλειες 482 μονάδων (-1,77%) και ο Shanghai 335 μονάδες (-7,39%), ενώ ο ΝNikkei στην Ιαπωνία καταγράφει απώλειες 1,9%.

Οι ιαπωνικές μετοχές άνοιξαν στο κόκκινο με τον Nikkei Stock Average στο -2,3% και τον Topix στο -2,6%. Την ίδια στιγμή στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 υποχωρεί κατά 2% στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 23 Ιανουαρίου.Ο κορεάτικος δείκτης Κοspi κινείται σε χαμηλά εβδομάδας με τις απώλειες στο 1,4%
Διαβάστε περισσότερα: Ο οικονομικός "Αρμαγεδώνας" ξεκίνησε - 100 δισ. ευρώ σε λίγες ώρες οι απώλειες των αγορών  


 Εντωμεταξύ τα futures δείχνουν ότι οι κύριες αμερικανικές αγορές θα ανοίξουν με σημαντική πτώση , αφού τα futures του βιομηχανικού δείκτη S&P 500υποχωρούν 1,7%. Την ίδια στιγμή και τα futures του Dow σημειώνουν πτώση 320 μονάδων.

Από το "χτύπημα" της Ελλάδας, φυσικά δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες και οι ευρωπαϊκές αγορές.
Διαβάστε περισσότερα: Ο οικονομικός "Αρμαγεδώνας" ξεκίνησε - 100 δισ. ευρώ σε λίγες ώρες οι απώλειες των αγορών 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger