Και στην Ολομέλεια καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια επιμένοντας στην στάση που είχαν κρατήσει κατά την διάρκεια της συζήτησης του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο το πρώτο ρήγμα στους αρμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για υποκρισία, σπουδή και προχειρότητα έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης σχολιάζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία το κόμμα του διαφωνεί κάθετα με τον κυβερνητικό εταίρο. «Αν δε φτάνουν οι οικονομικοί πόροι και αν πράγματι έχει πιστοποιηθεί αυτό και από τον ΟΗΕ... τότε προκύπτει μία επιλογή: να προτιμήσεις του Έλληνες πολίτες από τους μετανάστες για την επιδοματική πολιτική. Και τα άρθρα 7 και 8 να αλλάξουν προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο Νίκος Μαυραγάνης, συμπληρώνοντας ότι «Οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο».

Νωρίτερα, η αρμόδια υπουργός, για το νομοσχέδιο, Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι «εμείς επιμένουμε σε αυτή τη γραμμή ισορροπίας που είναι και βιώσιμη και ρεαλιστική», χωρίς να λάβει υπόψη της τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει η αντιπολίτευση αλλά και τις διαφωνίες του κυβερνητικού εταίρου, παραμένοντας αμετακίνητη στις θέσεις της για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους αλλοδαπούς και κυρίως τα παιδιά τους, αποκλείοντας αλλαγές ουσίας

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger