Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΤΕΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ PLAN Β’…

Την εκπόνηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με καύσιμα σε περίπτωση Grexit ζήτησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης από τα ΕΛΠΕ, όπως αποκαλύπτουν σήμερα «Τα Νέα».

Πηγές των ΕΛΠΕ μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρουν ότι σε περίπτωση Grexit η χώρα θα έχει σίγουρα καύσιμα για τους επόμενους έξι μήνες, ενώ η επάρκειά τους μπορεί να επεκταθεί για ένα τρίμηνο ακόμη.

Σε πρώτη φάση το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων που υπάρχουν για ανάλογες περιπτώσεις ή κρίσεις, τα οποία επαρκούν για τρεις μήνες.

Σε δεύτερη φάση θα διοχετευτούν στην αγορά ποσότητες καυσίμων από μελλοντικά συμβόλαια που ήδη έχουν υπογράψει τα ΕΛΠΕ ενώ για να επεκταθεί κατά άλλους τρεις μήνες η επάρκεια το σχέδιο προβλέπει αγορά επιπλέον ποσοτήτων από το εξωτερικό και πληρωμή μέσω προϊόντων που θα διυλίσουν τα ΕΛΠΕ.

Την ίδια ώρα πάντως υπάρχει πάντα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (περιπτώσεις κρίσεων πολέμου κλπ) του ίδιου του κράτους που προβλέπει περιορισμό στην κυκλοφορία συγκεκριμένων οχημάτων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και περιορισμός στη χορήγηση καυσίμων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger