«Ή όλοι μαζί απόψε ή αύριο πέφτει η κυβέρνηση της Αριστεράς», διεμήνυσε σε δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην αποψινή ψηφοφορία επί των μέτρων για τη συμφωνία

«Ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους για να μείνετε καθαροί», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας το λόγο μετά τις τοποθετήσεις των βουλευτών.

«Ένα πράγμα που πρέπει να ζέση ζητήσουμε είναι αν αυτό το δίλημμα που τέθηκε στην κυβέρνηση ήταν πλαστό ή πραγματικό (συμφωνία ή γκρεμό).

Αν πιστεύει κάποιος ότι ο παραπλανήθηκε από κάποια μπλόφα των δανειστών να βγει να το πει. Αν κάποιος πιστεύει ότι ήταν πραγματική αυτή η απειλή τότε τα πρέπει να αναλογιστεί και τις συνέπειες της μη συμφωνίας.

Εγώ είμαι πρωθυπουργός επειδή έχω Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία στηρίζομαι και βασίζομαι. Αν δεν έχω τη στήριξη από αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός και  την επόμενη μέρα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η μόνη εναλλακτική λύση που ακούστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε, όπως το διατύπωσε ο σύντροφος Λαπαβίτσας. Το σχέδιο Σόιμπλε όμως είχε κι ένα άλλο σκέλος που ήταν και η πτώση της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Κανένα από αυτά τα δυο δεν πρόκειται να συμβεί», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger