Η πρόταση Juncker κοστολογείτο στα 9 με 9,5 δισεκ. και η τελική πρόταση θα φθάσει τον λογαριασμό στα 12 με 14 δισεκ. ευρώ....στην οποία η Ελλάδα θα πει το ΝΑΙ
(upd6)Το ΟΧΙ φαίνεται να έχει αποκτήσει προβάδισμα στο δημοψήφισμα και προηγείται με διακριτή διαφορά από το ΝΑΙ 
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες το ΟΧΙ βρίσκεται μεταξύ 51% και 53% και το ΝΑΙ μεταξύ 49% και 47% δηλαδή οι διαφορές κινούνται μεταξύ 2% και 6%. 
Το μεσημέρι η διαφορά ήταν το ΟΧΙ στο 50,2% και το ΝΑΙ 49,8%.... 
Στις πρωινές μετρήσεις το ΟΧΙ είχε προβάδισμα 2% με 3%,  το ΟΧΙ λάμβανε 51% με 52% και το ΝΑΙ 48% με 49% (αυτές ήταν οι ενδείξεις στις 13:45)...με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να επιμένουν ότι τα ποσοστά είναι κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους.....  
Μετά τις 17:00 το κλίμα φαίνεται να έχει πάλι αλλάξει και να ανεβαίνει το ΟΧΙ και να υποχωρεί το ΝΑΙ.  

Σενάρια για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης 

Σενάρια για σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.
Με βάση αυτές τις πληροφορίες με πρωτοβουλία Παυλόπουλου του προέδρου της Δημοκρατίας θα συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ και η ομάδα αυτή θα αναλάβει να κλείσει την συμφωνία με τους δανειστές. 

Το διακύβευμα όμως δεν είναι το δημοψήφισμα παρωδία αλλά η στάση της κυβέρνησης και οι μετέπειτα εξελίξεις. 
Η ΕΚΤ αύριο 6 Ιουλίου δεν θα λάβει καμία απόφαση, δηλαδή δεν θα αυξήσει το ELA, υποχρεωτικά καθώς δεν υπάρχει συμφωνία αλλά δεν θα αυξήσει και τα collaterals.
Παρ΄ όλα αυτά τραπεζίτες, ΤτΕ και Βαρουφάκης (ΥΠΟΚ) θα συνεδριάσουν εκτάκτως σήμερα το βράδυ για να καθορίσουν την στρατηγική τους καθώς το ELA δεν θα αυξηθεί αύριο 6 Ιουλίου και υποχρεωτικά θα πρέπει να μειωθεί το όριο ανάληψης μετρητών. 
Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει και την Τετάρτη 8 Ιουλίου για να επαναξιολογήσει την κατάσταση. 
Το μείζον πολιτικό θέμα, επιβίωσης της χώρας, είναι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και η στάση των δανειστών. 
Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι την Δευτέρα 6 Ιουλίου ο Τσίπρας ή αντιπροσωπεία θα πάει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί την συμφωνία. 
Πρωτίστως να δούμε αν θα δεχθούν να δουν την Ελλάδα. 
Αλλά η λογική λέει ότι θα αποδεχθούν το αίτημα για συνάντηση. 
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι σε 48 ώρες θα έχει συμφωνία.
Είναι παράδοξο πως επί 5 μήνες δεν επιτεύχθηκε συμφωνία και θα επιτευχθεί σε 48 ώρες. 
Και αν επιτευχθεί σε 48 ώρες γιατί υπήρξαν capital controls, κλειστές τράπεζες και χρειάστηκε το δημοψήφισμα; 
Θα αποτελεί κοροϊδία για τον ελληνικό λαό, πολιτική εξαπάτηση. 
Το μείζον ερώτημα δεν είναι τι θέλει η Ελλάδα αλλά τι είναι διατεθειμένη να δώσει η ΕΕ και συνολικά οι δανειστές. 
Υπάρχουν δύο εκδοχές. 
Η πρώτη εκδοχή θέλει την ΕΕ να αποδέχεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση αλλά σκόπιμα χρονοτριβεί για συμφωνία. 
Δηλαδή αφήνει να κυλήσουν μέρες ώστε να επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση. 
Επιδεινούμενη η ανθρωπιστική κρίση, θα οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ή σε αυτό που θέλουν οι ευρωπαίοι κυβέρνηση ειδικού σκοπού άπαξ και δεν αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με εμπιστοσύνη. 
Στο σενάριο αυτό, στα ATMs θα μειωθεί το όριο ανάληψης μετρητών από 50 σε 40 και 20 ευρώ. 
Με βάση το σενάριο αυτό τα χαρτονομίσματα επαρκούν έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας το πολύ δηλαδή έως τις 14 με 15 Ιουλίου. 
Με βάση το υφιστάμενο όριο ανάληψης μετρητών δηλαδή τα 60 ευρώ (άτυπα έχει γίνει ήδη 50 ευρώ) το σύστημα δεν αντέχει πάνω από 3-4 μέρες, μετά απλά τα ATMs δεν θα δουλεύουν. 
Η δεύτερη εκδοχή θέλει την ΕΕ να δείχνει μεγαλοθυμία και για να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση αποφασίζει να στηρίξει την Ελλάδα, γιατί δεν θα θέλει η ΕΕ μια χώρα μέλος της να βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης. 
Το σενάριο αυτό θεωρείται θετικό μεν αλλά και στις δύο εκδοχές η Ελλάδα θα υπογράψει μνημόνιο.
Θυμίζουμε ότι οι έλληνες στο δημοψήφισμα ψηφίζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση Juncker, η οποία δεν υφίσταται. 
Η πρόταση Juncker κοστολογείτο στα 9 με 9,5 δισεκ. και η τελική πρόταση θα φθάσει τον λογαριασμό στα 12 με 14 δισεκ. ευρώ. 
Δυστυχώς στο δημοψήφισμα δεν ειπώθηκαν αλήθειες αλλά πολλά ψέματα, που παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό. 
Ο ελληνικός λαός θα συνειδητοποιήσει ότι εξαπατήθηκε αλλά θα είναι αργά για μετάνοιες. 

Στο εσωτερικό δεν έχει πολιτικό αντίπαλο ο ΣΥΡΙΖΑ 

1)Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αντίπαλο στο εσωτερικό.
Η ομιλία στον Σύνταγμα, ενίσχυσε το ΟΧΙ, έναντι ενός απρόσωπου σχήματος που υπερασπίστηκε το ΝΑΙ στην συγκέντρωση στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο.
2)Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το δημοψήφισμα επίσης δεν είχε πολιτικό αντίπαλο.
Ο Σαμαράς κρατάει καθηλωμένη την ΝΔ και όσο παραμένει στην ΝΔ το κόμμα αυτό θα μετατρέπεται σε απόκομμα.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ρεύμα, κρατάνε τα ποσοστά τους αλλά δεν έχουν ρεύμα για να καταστούν το αντίπαλο δέος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
3)Η επανεμφάνιση πολιτικών προσωπικοτήτων που υποστήριξαν το ΝΑΙ και οι οποίες στην συνείδηση της κοινωνίας προκαλούν αρνητικά αντανακλαστικά επίσης λειτούργησε θετικά υπέρ του ΟΧΙ και αρνητικά υπέρ του ΝΑΙ.
4)Μεγάλο μέρος της μάζας έχει πιστέψει τραγικά λάθος ότι το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ στο μνημόνιο.
Ίσως θα αποδειχθεί μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες το γεγονός ότι παρέσυραν την κοινωνία παραπλανώντας χωρίς να αποκαλύψουν το διακύβευμα.
Πολλοί πιστεύουν ότι το ΟΧΙ θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας ενώ το ελληνικό ΟΧΙ θα το πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων οι ευρωπαίοι.

Το σχέδιο παρατεταμένης πιστωτικής ασφυξίας με στόχο κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Στελέχη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν και προωθούν τις τελευταίες ώρες το σενάριο ότι με το ΟΧΙ ο Τσίπρας θα μπορέσει να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής να αποδεχθούν μια συμφωνία συμβιβασμού.
Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να υπάρξει ακόμη και αν προκύψει καλή θέληση από την ΕΕ γιατί η κατάσταση της εθνικής οικονομίας δραματικά έχει επιδεινωθεί και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει μια επαναξιολόγηση της ζημίας που έχει υποστεί η οικονομία.
Κατά μέσο όρο κάθε μήνας που περνάει απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 600 εκατ.
Αυτό όμως είναι το καλό σενάριο, δηλαδή οι ευρωπαίοι βλέποντας την ανθρωπιστική κρίση να αποφασίσουν να λυπηθούν την χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Όμως υπάρχει και ένα άλλο σενάριο, ακόμη δυσμενέστερο.
Οι δανειστές παγώνουν την Ελλάδα και την αφήνουν σε καθεστώς πιστωτικής ασφυξίας, για όσο αντέξει.
Παγώνουν τις διαπραγματεύσεις, σκόπιμα χρονοτριβώντας, η ΕΚΤ δεν θα δώσει ELA και γενικώς θα αφήσουν την Ελλάδα να φθάσει στο σημείο μηδέν δηλαδή τα ATMs να μην χορηγούν χαρτονομίσματα, να καταρρεύσουν τα πάντα.
Η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδιέξοδο, δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, από την οικονομία θα αναδύεται πτωμαΐνη.
Σε αυτή την περίπτωση οι ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί από την παρούσα βουλή να οδηγηθεί σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και αυτή η νέα κυβέρνηση να ψηφίσει και εφαρμόσει το νέο μνημόνιο.

Οι τράπεζες θα ξεμείνουν από μετρητά, οριακή η κατάσταση και στο TARGET 

Δυστυχώς κανείς δεν έχει μιλήσει με ειλικρίνεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα που το οδήγησαν στο αδιέξοδο οι τραγικά λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης.
Ποια είναι η πραγματική εικόνα;
Η πραγματική ρευστότητα των τραπεζών είναι 800 εκατ ευρώ.
Τι σημαίνει πραγματική ρευστότητα;
Σημαίνει ότι οι τράπεζες χρηματοδοτούν 245 δισεκ. περιουσιακά στοιχεία και γι΄ αυτά τα 245 δισεκ. ευρώ διαθέτουν 245 δισεκ. ρευστότητα.
Τα 245 δισεκ. ρευστότητα είναι 125 δισεκ. ευρωσύστημα (ELA και ΕΚΤ) και 120 δισεκ. καταθέσεις.
Η πλεονάζουσα ρευστότητα 800 εκατ σημαίνει ότι διαθέτουν 800 εκατ απόθεμα γιατί τα 245 δισεκ. έχουν δεσμευθεί για να χρηματοδοτήσουν τα 245 δισεκ. περιουσιακά στοιχεία.
Τα 800 εκατ είναι ασήμαντη ρευστότητα.
Αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία τα 800 εκατ με την συνεχή εκροή καταθέσεων θα τελειώσουν και οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να μειώσουν τα όρια ανάληψης μετρητών από 60 ευρώ ήδη έχουν γίνει 50 ευρώ σε 40 ή 20 ευρώ.
Όταν τελειώσουν και αυτά απλά το σύστημα των ΑΤΜs δεν θα παρέχουν χαρτονομίσματα.

Τι συμβαίνει με το TARGET;

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο ή αλλιώς Target αποτελεί τον μηχανισμό εκκαθαρίσεων των διασυνοριακών συναλλαγών.
Οι διασυνοριακές συναλλαγές σε μεταφορές κεφαλαίων έφθασαν τα 1,9 τρισεκ ευρώ το 2014 μέσω target στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα για να μπορεί να συμμετέχει στο target για να μπορεί να κάνουν οι ελληνικές τράπεζες συναλλαγές στο εξωτερικό έχουν μόνιμα καταβεβλημένο κεφάλαιο 600 εκατ ευρώ στο σύστημα Target.
Το 800 εκατ εναπομείνασας ρευστότητας δεν συμπεριλαμβάνουν τα 600 εκατ του target, ωστόσο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα 600 εκατ εγγύηση στο target γιατί απλά θα παγώσουν όλες οι συναλλαγές με το εξωτερικό. Εμβάσματα ή κεφάλαια εισερχόμενα – εξερχόμενα δεν θα μπορούν να μεταφερθούν και διακανονιστούν.

Υποσημείωση

Η χώρα αυτή πήγε μπροστά όχι με δουλειά αλλά ψέματα.
Βλέποντας αφίσες ή συνθήματα κατά της Γερμανίας ή του Schaeuble...ο όχλος ξχνάει ότι η Γερμανία μας δάνεισε 83 δισεκ.
Ο όχλος ξεχνάει ότι η ΕΚΤ έχει δανείσει τις ελληνικές τράπεζες 125 δισεκ. και διακρατεί ελληνικά ομόλογα 27 δισεκ.
Αυτούς που ο όχλος κατηγορεί...αύριο θα πάει η Ελλάδα να τους παρακαλέσει για νέα δανεικά.

Ένας από τους βασικούς λόγους που η χώρα αυτή έχει αποτύχει είναι η λήθη και η προκλητική αχαριστία που διέπει αυτό τον λαό.


www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger