Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθεί μετά τις 15 Αυγούστου ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» - Ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε σφόδρα ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε και πήρε την παραπάνω προθεσμία.

Επιτέλους, έστω και με αργά βήματα η δικαιοσύνη έχει αρχίσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Φαίνεται ότι η κύρια δέσμευση του πρωθυπουργού για την επαναλειτουργία της δικαιοσύνης, μακριά από πιέσεις και άνομα συμφέροντα, γίνεται πραγματικότητα. Έτσι, παρά τη χυδαία απόπειρα συγκάλυψης λίγο πριν της εκλογές, που κάποιοι στον ΣΔΟΕ επιχείρησαν να ολοκληρώσουν δυο μήνες πριν, το σκάνδαλο Παπασταύρου ανοίγει διάπλατα και ουδείς μπορεί να αποτιμήσει το βάθος και το εύρος του.

Ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα, Ι. Δραγάτση σε κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, για τη διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν στην εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HCBS, που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληθείς ως ύποπτος δεν εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα, αλλά δια του συνηγόρου του ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση.
Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.


Ο κ. Παπασταύρου φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι το ποσό των περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική HSBC, για τον οποίο ελέγχεται από τον οικονομικό εισαγγελέα, δεν είναι δικό του κεφάλαιο.
Συγκεκριμένα, φέρεται να υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό σχετίζεται με τον επιχειρηματία, Σάμπι Μιωνή και ότι ο ίδιος είχε «απλώς» τη διαχείριση του λογαριασμού.
Σημειώνεται ότι στον επίμαχο λογαριασμό ήταν, επίσης, συνδικαιούχοι ο πατέρας του δικηγόρου, ο οποίος έχει πεθάνει, αλλά και η μητέρα του, η οποία έχει κληθεί σε εξηγήσεις.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό που προβάλει, προσκομίζοντας στον εισαγγελέα πληρεξούσια ή άλλα στοιχεία και παραστατικά, κάτι που αναμένεται να ζητηθεί και από τον κ. Μιωνή, ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.

Αναρωτιόμαστε - βέβαια - εάν θα κληθεί κι ο κ. Σαμαράς να εξηγήσει την... ιστορική του φράση «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου», που είχε πει μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger