Ως λάθος του επιλογή χαρακτήρισε ο Αλέκος Αλαβάνος τον Αλέξη Τσίπρα, αναγνωρίζοντας του, ωστόσο, ότι έχει μεγάλη ικανότητα επιβίωσης στο πολιτικό σύστημα.

Συμφωνα με τον κ. Αλαβάνο:

Έχει μεγάλη ικανότητα επιβίωσης στο πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό που κάνει κάποιον πολιτικό είναι το κατά πόσο υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αν έχει συνέπεια και ειλικρίνεια.Έχω την συνείδησή μου ήσυχη, γιατί σε λίγους μήνες, όταν ήμασταν μικρό κόμμα, είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν και συγκρούστηκα. Αυτό που κάνει κάποιον πολιτικό είναι το κατά πόσο υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αν έχει συνέπεια και ειλικρίνεια.

Σχολιάζοντας το επιχείρημα ότι εάν δεν υπογραφόταν η συμφωνία τότε η χώρα θα καταστρεφόταν, ο κ. Αλαβάνος απάντησε πως προτιμά έναν φτωχό και τίμιο άνθρωπο.

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι δεν περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση να επιλέξει τον δρόμο του μνημονίου και κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος ότι θέτει εν κινδύνω τη λαϊκή συνείδηση της αριστεράς. 

Σε σχέση, δε, με το νόμισμα της δραχμής ανέφερε ότι «λέμε αυτό που πιστεύουμε και ας έχει τίμημα, γιατί έχει υπάρξει μία εκστρατεία άδικου φόβου. Μόνο τον φόβο έχουν και όχι άλλα επιχειρήματα». 

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger