- ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.
-  ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.


Βίαιη αντίδραση της Ρωσίας στο "τελεσίγραφο" των ΗΠΑ: 
«Οι Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να αναχωρήσουν για Συρία»

Άμεση και βίαιη, τουλάχιστον ως προς την πρόθεση που επιδεικνύει, ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην αμερικανική απόφαση για βομβαρδισμό οποιουδήποτε θα επιχειρούσε να επιτεθεί εναντίον των ανταρτών που μάχονται την ISIS και έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ.

Μπροστά σε αυτό το τελεσίγραφο των ΗΠΑ ο Ρώσος στρατηγός Βλαντόμιρ Σαμάνοφ (Vladimir Shamanov), διοικητής αερομεταφερόμενων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού δήλωσε πως «Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές είναι έτοιμοι να συνδράμουν το καθεστώς Άσσαντ στον αγώνα του κατά των τρομοκρατών».

«Φυσικά και θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις που θα τεθούν από την ηγεσία της χώρας μας, εάν μας ανατεθεί μια αποστολή», είπε ο Σαμάνοφ σε ερώτηση Σύρου δημοσιογράφου αναφορικά με την ετοιμότητα των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στο να παράσχουν βοήθεια στη συριακή κυβέρνηση στη μάχη της ενάντια στην τρομοκρατία για να συμπληρώσει:

«Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Συρία στη μάχη της εναντίον των τρομοκρατών εάν μια τέτοια αποστολή τους ανατεθεί από την ρωσική ηγεσία».

Στη συνέχεια ο Σαμάνοφ ανέφερε πως η Ρωσία και η Συρία έχουν βαθιές και καλές σχέσεις: «Πολλοί Σύροι στρατιωτικοί έχουν λάβει εκπαίδευση τόσο την περίοδο της ΕΣΣΔ όσο και στην Ρωσία».

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger