Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας στις επαρχίες Σιλόπη, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβι και Σίρνακ, άλλες τρεις επαρχίες ανακήρυξαν χθες την αυτονομία τους. Πρόκειται για τις επαρχίες Γιουκσέκοβα, Μπουλανίκ και Βάρτο, του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.

Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), που είναι μια οργάνωση-στέγη όλων των κουρδικών κοινοτήτων σε Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία, που είναι υπό την επιρροή του ΡΚΚ, ανακοίνωσε ότι "Οι Λαϊκές Συνελεύσεις στις επαρχίες Σιλόπης, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβις και Σίρνακ ανακήρυξαν χθες την αυτονομία των επαρχιών τους".

Μετά από την ανωτέρω ανακοίνωση άλλες τρεις επαρχίες, αυτές της Γιουκσέκοβα, του Μπουλανίκ και του Βάρτο, ανακοίνωσαν κι αυτές με τη σειρά τους την αυτονομία τους.
Στην ανακοίνωση της 12ης Αυγούστου 2015 του KCK αναφέρονται τα εξής:

"Οι Λαϊκές Συνελεύσεις των επαρχιών Σιλόπης, Τζίζρε, Νουσάιμπιν-Νίσιβις και Σίρνακ ανακοίνωσαν ότι από τούδε και στο εξής δεν αναγνωρίζουν τις κρατικές αρχές, ότι από τούδε και στο εξής δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές και ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, συγκροτώντας τις δικές τους σχετικές αρχές και υπηρεσίες. Σε περίπτωση δε που δεχτούν επιθέσεις οι αρχές και οι υπηρεσίες που θα συγκροτήσουν, θα κάνουν χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας".

Μετά από την ανακοίνωση αυτή και μετά το θάνατο τεσσάρων πολιτών από επιχείρηση της αστυνομίας στην κωμόπολη Σιλόπη, η Λαϊκή Συνέλευση του Σίρνακ, στην οποία συμμετέχει και το Κόμμα Δημοκρατικών Περιφερειών (DBP), συνήλθε και ανακοίνωσε την αυτονομία της επαρχίας Σιρνάκ. Να σημειωθεί ότι το Σίρνακ, εκτός από πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας είναι πρωτεύουσα και του ομώνυμου νομού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συνέλευση του Σίρνακ αναφέρονται τα εξής:

"Μετά την επίθεση στο Σουρούτς με τους 31 νεκρούς, η κυβέρνηση του ΑΚΡ κήρυξε τον πόλεμο στο Κουρδιστάν. Τελευταία επιτέθηκε στη Σιλοπη, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών αθώων πολιτών. Μπροστά σ' αυτά τα εγκλήματα εμείς, η Λαϊκή Συνέλευση του Σίρνακ, ανακοινώνουμε ότι χωρίς να απορρίπτουμε το κράτος, από τούδε και στο εξής δεν θα απευθυνόμαστε στις κρατικές υπηρεσίες και ότι οι υπηρεσίες που υπάρχουν στην πόλη μας έχουν χάσει κάθε νομιμοποίηση. Δεν πρόκειται να μας διοικεί από τούδε και στο εξής άτομο που τοποθετεί το κράτος. Εμείς επιλέγουμε την δική μας αυτοδιοίκηση και αυτονομία και έτσι θα οικοδομήσουμε τη δημοκρατική μας διοίκηση, έτσι θα οργανώσουμε τη ζωή μας. Από τούδε και στο εξής θα απαντήσουμε σε όλες τις επιθέσεις κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας."

Μετά από την ανακοίνωση αυτή η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο και δυο μέλη της νομαρχιακής του DBP και άλλα επτά άτομα.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger