Η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελέσει το επόμενο πολιτικό story διακυβέρνησης μετά τον ΣΥΡΙΖΑ; – Ναι υπό όρους

Η Χρυσή Αυγή έχει ένα πλεονέκτημα, θέλει να προβεί σε αλλαγές και πλησιάζει ο χρόνος που οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν.

Σε ένα βάθος χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή του μνημονίου θα υποστεί τις ίδιες συνέπειες με όσα κόμματα εφάρμοσαν μνημόνια στην Ελλάδα.

Όταν θα ξεδιπλωθούν όλα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου θα ξεκινήσει και η αντίστροφη πολιτική μέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη πολιτική φθορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παγιδευτεί στο μνημόνιο και θα φθαρεί με το μνημόνιο.

Προφανώς αυτό δεν θα συμβεί άμεσα.

Θα απαιτηθεί χρόνος αλλά σίγουρα σε ένα χρόνο από τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολαμβάνει της ίδιας λαϊκής απήχησης που εμφανίζει την τρέχουσα περίοδο.

Η φθορά και η διαχείριση της εξουσίας είναι έννοιες απόλυτα συνδεόμενες.

Το μείζον ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ποιο θα είναι το επόμενο πολιτικό επεισόδιο στην Ελλάδα;

Σε ένα χρόνο σε δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την κατιούσα και επειδή στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα μπορεί να υπάρξει εναλλακτική πολιτική πρόταση;

Την τρέχουσα περίοδο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι χωρισμένο σε δύο πυλώνες.

Την μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι που τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ και υπέρ του μνημονίου έστω και εξ ανάγκης και ένα μικρότερο μέρος της κοινωνίας που είτε δεν αποκηρύσσουν το ευρώ αλλά καταδικάζουν το μνημόνιο όπως η Χρυσή Αυγή, την Αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται υπέρ της δραχμής και καταδικάζουν το μνημόνιο και το ΚΚΕ που ωστόσο δηλώνει ότι αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα είναι χειρότερα τα πράγματα.

Για να αποτιμήσουμε τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις θα πρέπει να δούμε αν μπορούν να συμπορευθούν το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, με την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα και από την άλλη να αποτιμήσουμε τον ρόλο της Χρυσής Αυγής ενός πατριωτικού εθνικιστικού κόμματος.

Η σύμπλευση των κομμάτων που είτε αποδέχονται στρατηγικά, είτε αποδέχονται εξ ανάγκης το μνημόνιο είναι πολύ δυσχερής.

Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος μπορεί να μοιάζει με μπλέντερ αλλά όσα φρούτα και να ρίξουμε στο μπλέντερ δύσκολα θα προκύψει η επιθυμητή γεύση.

Σε αντίθεση με την άποψη της ομογενοποίησης ή εκτιμήσεων περί δημιουργίας φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, πιστεύουμε ότι οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων θα παραμείνουν.

Διαφορετικά κόμματα θα έχουμε, αν τα κόμματα αυτά μπορούν να συγκυβερνήσουν είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά ενώσεις κομμάτων υπό την μορφή φιλοευρωπαϊκού μπλοκ που να κατέρχεται ενιαίο στις εκλογές δεν θα έχουμε.

Το ΚΚΕ εκ της ιδεολογίας του δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Η αριστερή πτέρυγα και οι δραχμολάγνοι επίσης δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση.

Επίσης όπως είναι σήμερα η Χρυσή Αυγή, επίσης δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους μόνο η Χρυσή Αυγή αν αλλάξει μπορεί να αποτελέσει το επόμενο πολιτικό story διακυβέρνησης μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή – και αυτό το ξέρουν όλοι – θα αθωωθεί όταν και όποτε πραγματοποιηθεί το πολιτικό δικαστήριο της Χρυσής Αυγής.

Εξαιρώντας 2-3 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει αξιόποινες πράξεις, είναι 100% βέβαιο ότι η ηγεσία πολιτικά και ηθικά θα δικαιωθεί από την δικαιοσύνη.

Το ξέρουν όλοι και ο μόνος λόγος που θα καθυστερήσει η απόφαση θα είναι ακριβώς αυτός, να καθυστερήσουν την αθώωση της Χρυσής Αυγής.

Όμως πως ένα κόμμα αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίας μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση;

Η Χρυσή Αυγή πρωτίστως πρέπει να περάσει από το στάδιο της καταγγελίας στο στάδιο των προτάσεων.

Στην αρχή μπορεί να μην πουλάει, ναι πουλάνε τα συνθήματα και με όρους πολιτικής επικοινωνίας τα συνθήματα πουλάνε, αλλά όταν ένα κόμμα έχει όραμα εξουσίας υποχρεωτικά πρέπει να διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Πως όμως η Χρυσή Αυγή από ένα κόμμα καθαρών πατριωτών και εθνικιστών ελλήνων – αυτό που παλαιά ονομαζόταν εθνικόφρονες – (που πιστεύουν στα εθνικά ιδεώδη και τα υπερασπίζονται), μπορεί να εξελιχθεί σε κόμμα εξουσίας;

Η Χρυσή Αυγή χρειάζεται

1)Συνέδριο επανίδρυσης και ανανέωσης, στο Συνέδριο αυτό θα αποκηρύξει την ρετσινιά που προσπαθεί η αριστερά να φορτώσει στην Χρυσή Αυγή ότι είναι ναζιστικό ή νεοναζιστικό κόμμα.

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποκηρύξει τον ναζισμό και αυτή η θέση του κόμματος να είναι η απάντηση στην αριστερή προπαγάνδα.

2)Χρειάζεται ριζική ανανέωση του ιδεολογικού προγράμματος της Χρυσής Αυγής.

Δεν μπορεί η Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί έννοιες όπως διεθνείς τοκογλύφοι και η Ελλάδα να δανείζεται με όρους διακρατικών δανείων όσο δανείζεται και ο πυρήνας της ΕΕ.

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να καταθέσει κυβερνητική πρόταση – ρεαλιστική – διακυβέρνησης της χώρας που να απαντάει στα εξής ερωτήματα


Το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδος και ποιο θα είναι το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης;

Χρέος πως θα αντιμετωπιστεί ως εθνικό πρόβλημα και πως θα καταστεί βιώσιμο;

Τράπεζες και αγορές, ποιος θα είναι ο ρόλος τους σε μια διακυβέρνηση της Χρυσής Αυγής;


Ο ρόλος του ιδιωτικού κεφαλαίου και πως μπορεί να συμπορευθεί με τις εθνικιστικές ιδέες;


Κοινωνική πολιτική, μεταναστευτική πολιτική, πολιτισμός, θρησκεία σε μια κοινωνία που αλλάζει;

Φορολογική και φοροδοτική πολιτική δίκαιη και ισότιμη με μακροχρόνιους σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, τουλάχιστον 5ετούς διάρκειας

3)Χρειάζεται ανανέωση προσώπων και ριζικό εμπλουτισμό με νέους ικανούς έλληνες και ελληνίδες, πετυχημένοι στο γνωστικό τους αντικείμενο, με διάθεση για συνεισφορά και θετικό ρόλο υπέρ της πατρίδας.

Η ηγεσία υπό τον Νίκο Μιχαλολιάκο και στελέχη όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης και άλλοι που διαδραμάτισαν θετικό ρόλο, χρειάζεται να εμπλουτιστούν με ικανά στελέχη από όλες τις οικονομικές και κοινωνικές ομάδες.

Προφανώς χρειάζονται και πολλά άλλα.

Η Χρυσή Αυγή ένα πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό αλλά και σεβασμό στις αξίες της πατρίδας, με υπερκομματικό χαρακτήρα και ένα στόχο πως η Ελλάδα θα κάνει ξανά υπερήφανους τους ελεύθερους πολίτες της και θα αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο του έλληνα.

Η Χρυσή Αυγή έχει ένα πλεονέκτημα, θέλει να προβεί σε αλλαγές και πλησιάζει ο χρόνος που οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν.

Τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να είναι χρόνια αναγέννησης και προετοιμασίας.

bankingnews.gr



* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger