Το γεγονός ότι παρουσίασε βιογραφικό με ψευδή στοιχεία δεν απέτρεψε έναν Κορεάτη οικονομολόγο, σύμβουλο της ομάδας του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, από το να ζητά να πληρωθεί τα συμφωνηθέντα μεν, αλλά με βάση τις υποτιθέμενες περγαμηνές, δε.

Ο Γκλεν Κιμ είχε συμφωνήσει να αμείβεται με 125.000 ευρώ, ωστόσο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», ουδέποτε υπήρξε συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ούτε έχει σχέση με την ίδρυση του ESM ή έστησε τον EFSM καθώς πήγε στον Οργανισμό πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του. Με απλά λόγια, οι περγαμηνές και η προϋπηρεσία που ο ίδιος υποστήριζε ότι είχε και συμπεριέλαβε στο βιογραφικό του.

Ο Κιμ παραμένει στο πλευρό της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και ζητά 375.000 ευρώ γιατί μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.



ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger