"Οι χώρες με πυρηνικά έχουν αναπτύξει ισχυρά τείχη στον κυβερνοχώρο, έχουν οργανώσει 

"counter-space" και οι νέες τους τεχνολογίες που αναπτύσσουν όπως τα υπερηχητικά σκάφη, έχουν περιπλέξει πολύ τον τρόπο αντιμετώπισης τους και τις αμυντικές μας προσεγγίσεις" ανέφερε ο ναύαρχος και , διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ (STRATCOM), Cecil D. Haney.

Τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που κτυπούν με ακρίβεια ικανά να επιταχύνουν πέρα από την ταχύτητα των 5 Mach θεωρούνται υπερηχητικά.
Αυτό που τα κάνει τόσο θανατηφόρα, είναι το απρόβλεπτο της τροχιάς τους. Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν από τα συμβατικά συστήματα πυραυλικής άμυνας.
Τον Ιούνιο, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι η Ρωσία εγκαινιάζει νέο υπερηχητικό αεροσκάφος επίθεσης (Yu-71) που θα φέρει πυρηνικές κεφαλές και διεισδύει πανεύκολα στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Η χώρα φέρεται να αναπτύσσει διάφορα συστήματα υπερηχητικών όπλων, εναέριων και θαλάσσιων.

Η Κίνα ετοιμάζει το υπερηχητικό υπερόπλο που ονομάστηκε από το Πεντάγωνο, WU-14. 
Το όπλο θα φέρει πυρηνικές κεφαλές και είναι ικανό να εξουδετερώσει την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα. Έχει μέγιστη ταχύτητα Mach 10 !
(Που σημαίνει , εαν εκτοξευθεί απ'το Πεκίνο (απευχόμαστε τέτοια στιγμή), χτυπάει Ουάσιγκτον σε 50 λεπτά)
Αν επικαλεστούμε τον αμερικάνο εμπειρογνώμονα Bill Gertz, το WU-14 "απειλεί να εξουδετερώσει τα αμερικανικά στρατηγικά πυραυλικές άμυνες με τη μοναδική ικανότητα να πετά σε υπερ-υψηλές ταχύτητες και με τους ελιγμούς του, αποφεύγει τον εντοπισμό απο ραντάρ της άμυνας των ΗΠΑ ".

ΠΗΓΗ


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger