Καταιγιστικές εξελίξεις στην Συρία.

Αμερική και Ισραήλ εναντίον του Συριακού στρατού.
Σύμφωνα με έγκυρη στρατιωτική πηγή από τη Δαμασκό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ένα ισραηλινό F-16 αφού πρώτα βομβάρδισε την ταξιαρχία 68 κοντά στην Δαμασκό, στη συνέχεια έστεψε δυτικά για να βομβαρδίσει την Ταξιαρχία 90 στην Qunaytra.

Όπως αναφέρει η ίδια στρατιωτική πηγή , η κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού, έγινε απο εκτόξευση βλήματος 9M83 του συστήματος S-300, που είναι τοποθετιμένο στην αεροπορική βάση Mazza της προεδρικής Φρουράς και βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Qaasiyoon δυτικά της Δαμασκού.

Με τα γεγονότα στη Συρία να εξελίσσονται πλέον σε ταχύτατους ρυθμούς λόγω της ενεργούς πλέον ανάμιξης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, νέες πληροφορίες φωτιά φαίνεται πως πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στην Μέση Ανατολή αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η είδηση βόμβα ήρθε μέσα από πρόσφατο ρωσικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο « από τις αρχές Αυγούστου, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική και η ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή έχει σχεδιάσει να «χτυπήσει» όχι μόνο τα κέντρα επιχειρήσεων του ισλαμικού στρατού , αλλά και τα στρατεύματα του Μπασάρ Άσαντ».

Με απλά λόγια οι ΗΠΑ πρόκειται να ταχθούν εναντίων του συριακού στρατού, απόφαση η οποία πρόκειται να φέρει ΗΠΑ και Ρωσία σε μεγάλη ρήξη.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Πιο αναλυτικά, έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία οι διαδικασίες αποδυνάμωσης της συριακής αεράμυνας (καταστολή αεράμυνας DEAD), με χρήση πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, τύπου «Tomahawk».

Για την εκπλήρωση του στόχου έχουν ήδη βάλει πλώρη για τη Συρία τα εξής αμερικανικά αντιτορπιλικά: 4 «Arleigh Burke» (εξοπλισμένα με αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS), «Ross» DDG-71, «Donald Cook» DDG-75, «Porter» DDG-78, «Carney» DDG-64.

Η Ρωσική κυβέρνηση από την άλλη μεριά, φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει τα μέτρα της καθώς αποστέλλει ενισχύσεις, με τη μορφή του κατεπείγοντος, προς τη Συρία, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται ασκήσεις των δυνάμεων της 810ης Ταξιαρχίας των Ρώσων Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, των δυνάμεων καταδρομών ( Spetsnaz), αλλά και ναυτικών ασκήσεων μεταξύ 8 και 17 Σεπτεμβρίου, περίπου 70 χλμ από το συριακό λιμάνι Ταρτούς.

Η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων αυτού του μεγέθους στρώνει το χαλί για πυρετώδεις αναμετρήσεις, με πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίες δεν πρόκειται να περιοριστούν στην επικράτεια της Μέσης Ανατολής, καθώς σύμφωνα με αυτό το σενάριο η εμπλοκή του Αιγαίου και της Ελλάδα είναι αναμενόμενη…




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger