Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του για έναν διεθνή Συνασπισμό που θα πολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό και δεν απέκλεισε την πιθανότητα απευθείας επέμβασης της Ρωσίας στη Συρία, σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph.

Η Ρωσία παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση και βοήθεια σε εφόδια στον στρατό της Συρίας, παραδέχθηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στη πρώτη δημόσια επιβεβαίωση για το εύρος της ρωσικής εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία.

Σχολιάζοντας αναφορές τόσο της συριακής τηλεόρασης όσο και της Αλ Κάιντα, ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε ότι προς το παρόν η συζήτηση για απευθείας επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία είναι «πρόωρη», αλλά δεν απέκλεισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

«Να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι τέτοιο σήμερα – μέχρι στιγμής είναι πρόωρο να το συζητάμε. Αλλά ήδη παρέχουμε στη Συρία στρατιωτικό υλικό και εκπαιδεύουμε τα στρατεύματά της, με όπλα μας», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Πράγματι επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ενός είδους διεθνή Συνασπισμού για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», δήλωσε ακόμα ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους Αμερικανούς εταίρους μας, εγώ ο ίδιος έχω συνομιλήσει για αυτό το θέμα με τον πρόεδρο Ομπάμα».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger