Σας τα γράφαμε από τον Ιούλιο!
Στις 13 Ιουλίου 2015 έγραφα στο TRIBUNE, σε άρθρο με τίτλο: Πύρρειος νίκη της Γερμανίας – Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει:
«Έχω όμως μια αίσθηση, ότι το μάτωμα [μνημόνια – λιτότητα] δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό. Γεγονότα που θα ταρακουνήσουν τον πλανήτη θα αλλάξουν τα πράγματα».
Σήμερα, 16 Οκτωβρίου, διαβάζω: «Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche. (...) Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσαν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα».
Εδώ και πολλούς μήνες, ίσως και χρόνο ολόκληρο, γράφω τόσο μέσα από το TRIBUNE, όσο και από το προφίλ μου στο Facebook, και σας λέω ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις στην περιοχή μας θα ακυρώσουν από μόνες τους τα μνημόνια. Σήμερα, αυτή η «προφητεία» φαίνεται ότι έχει αρχίσει να «βγαίνει».
Ωστόσο, όπως έγραφα στο ίδιο άρθρο στις 13 Ιουλίου:
«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φτιάξουμε κράτος. Φτάσαμε έως εδώ επειδή δεν είχαμε κράτος.
Είναι υποχρέωσή μας να οικοδομήσουμε μια λογική Ελλάδα, ανεξάρτητα εάν θα υπάρχει ή όχι Ευρώπη, ανεξάρτητα εάν η Γερμανία οδεύει προς το τέλος της ηγεμονίας της».
Υ.Γ. Δεν έχω προφητικό χάρισμα, δεν διαβάζω τα χαρτιά, δεν είμαι αστρολόγος. Κάνω απλά αυτό που δίδασκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ποιο είναι αυτό;
Αντί να ασχολούμαι με τη μικροπολιτική, διαβάζω τον μεγάλο χάρτη. Γιατί ο μεγάλος χάρτης είναι εκείνος που μας δείχνει πώς θα πάνε τα πράγματα. Στην Ελλάδα οφείλουμε πρώτα να κάνουμε γεωπολιτική και μετά πολιτική.
Δυστυχώς, το μικρονοϊκό πολιτικό μας προσωπικό, αντί να ασχολείται με τη γεωπολιτική, που έχει τις λύσεις στα προβλήματά μας, αναλώνεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια, διαπλοκές με παρασιτικούς ολιγάρχες, ψηφοθηρίες και άλλες παρακμιακές συμπεριφορές.
Θα το επαναλάβω: Διώχτε τους μέτριους, τους γόνους, τους γιάπηδες, τους πονηρούληδες, τους ηλίθιους, τα λαμόγια και τις γκόμενες από τη Βουλή.
Οικοδομείστε μια πραγματική δημοκρατία της Αρετής και της Λογικής. Μια δημοκρατία της Ελευθερίας, της Ισονομίας και της Αλληλεγγύης.
Και θα δείτε πιο σύντομα από όσο φαντάζεστε μια μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα να αναδύεται από τον βούρκο της χυδαιότητας που μας βύθισαν τα τσογλάνια που (εμείς) εκλέγαμε τόσα χρόνια.
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις μας ευνοούν. Είναι στο χέρι μας ΤΩΡΑ να περάσουμε μπροστά...
Προϋπόθεση μόνο μία: Να γίνουμε πολίτες. Ενημερωμένοι, κριτικοί, έξυπνοι, ενεργοί. Και με ομόνοια ελευθέρων ανθρώπων να σηκώσουμε την πατρίδα μας ψηλά.
Υ.Γ.2 Θα επανέλθω με μακροσκελές σχετικό άρθρο, μόλις τα πράγματα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν...


Στέφανος Μυτιληναίος... Αρθρογράφος, Συγγραφέας


tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger