Στα χέρια του εφοπλιστή κ. Θόδωρου Βενιάμη περνάει το Mega, σύμφωνα με μια φημολογία που γίνεται όλο και πιο έντονη τα τελευταία 24ωρα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επέλεξε να επενδύσει στο κανάλι των εκδοτών παρά να ξεκινήσει εκ του μηδενός διεκδικώντας μια νέα συχνότητα όταν η κυβέρνηση προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό. Οι συζητήσεις για το ποιοί από τους σημερινούς μετόχους θα παραμείνουν στο σχήμα και το ποσοστό του καθενός του διαμορφωθεί στο προσεχές διάστημα πάντως ο κ. Βενιάμης θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο.

Στο μεταξύ το κανάλι για μια ακόμη μέρα δεν προβάλλει δελτίο ειδήσεων λόγω τις απεργίας των τεχνικών.

O κ. Θεόδωρος Βενιάμης, γεννήθηκε το 1950 στο Βροντάδο της Χίου και είναι γιος του χιώτη καπετάνιου Λευτέρη Βενιάμη.

Σε ηλικία 27 ετών και έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών ιδρύει τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., μαζί με τον κ. Γιώργο Γαβριήλ, τον Χριστόφορο και τη Μαριάνθη Ανδρεάδη και τον Ισίδωρο Σαράντη.

Τότε η εταιρεία στεγαζόταν σε ένα μικρό γραφείο στην οδό Κολοκοτρώνη στον Πειραιά και όλοι συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξή της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποχωρεί από την εταιρεία ο Ισίδωρος Σαράντης. Την ίδια εποχή η εταιρεία ασχολούνταν με τσιμεντάδικα πλοία, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση τέτοιων σκαφών για λογαριασμό των Τσιμέντων Ηρακλής. Με το πέρασμα των χρόνων η Golden Union απέκτησε βαθιά τεχνογνωσία στην αγορά των τσιμεντάδικων πλοίων και συνάμα άρχισε να διερευνά και άλλες αγορές της ναυτιλίας, όπως τα φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην και ξηρού φορτίου, καθώς και άλλες ειδικές κατηγορίες πλοίων.

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών η εταιρεία έχει κάνει σαφή στροφή προς τα πλοία μεταφοράς χύδην και ξηρού φορτίου, μια αγορά στην οποία ήδη διαθέτει ιδιαίτερη ισχυρή διεθνή παρουσία. Ο κ. Βενιάμης ωστόσο είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του έλληνα επιχειρηματία που εκτιμά δεόντως τη ρήση «πέτρα που κυλά δεν χορταριάζει» και έτσι πολύ συχνά θα τον συναντήσει κανείς να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς κλάδους της οικονομίας εκτός από τη ναυτιλία, επιστρέφοντας έτσι στην πατρίδα ένα μέρος του πλούτου που αποκτήθηκε στη θάλασσα.

Ενας τομέας στον οποίο έχει να επιδείξει αξιόλογη επιχειρηματική δράση είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών, στον οποίο διατηρεί συμφέροντα στην Οtesat-Μaritel, εταιρεία που παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επίσης και ο τραπεζικός τομέας έχει προκαλέσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον του. Είναι ένας από τους πρώτους μετόχους της Μarfin και λέγεται ότι ακόμη και σήμερα διατηρεί και εδώ συμφέροντα.

Ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς επενδύσεις του, η ποντοπόρος ναυτιλία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι το κύριο αντικείμενο της εργασίας του, καθώς στον κλάδο αυτόν έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματικής δράσης του έχοντας καταγράψει μια αξιοπρόσεκτη πορεία. Ολα δείχνουν ότι έτσι θα συνεχίσουν τα πράγματα και στο μέλλον. Η ποντοπόρος ναυτιλία θα αποτελεί πάντοτε την αιχμή του δόρατος της επιχειρηματικής διάστασής του, ανεξάρτητα από τις όποιες άλλες επενδυτικές επιλογές έχει κάνει ή θα κάνει στο μέλλον.

Σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Βενιάμης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που σπάνια θα συναντήσει κανείς στα λαμπερά σαλόνια. Είναι δύσκολος με την επικοινωνία και επιφυλακτικός με τα ΜΜΕ, καθώς κατά το παρελθόν δέχθηκε πολλές φορές επιθέσεις γιατί θέλησε να εισέλθει σε αγορές που λίγο ως πολύ θεωρήθηκαν «κλειστές», με αποτέλεσμα να «ενοχλήσει».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger