Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Ίδρυμα Κλίντον στο ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη. Εκεί, συνομίλησε μαζί του σε χαλαρούς τόνους.
Όμως ας κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν:

Ο Μπίλ Κλίντον είναι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος ενέκρινε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Σερβίας, οι οποίοι διήρκεσαν περί τους 3 μήνες και είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των Σερβικών στρατευμάτων από το Κόσσοβο, αλλά και την ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο μέσω της “Συμφωνίας του Κουμάνοβου” (απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) που αναγκάσθηκε να αποδεχθεί ο Μιλόσεβιτς.
Την εποχή εκείνη ο Αλέξης Τσίπρας ως γραμματέας της Νεολαίας του “Συνασπισμού” μαζί με τον Νίκο Σοφιανό, γραμματέα της ΚΝΕ, μίλησαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου πολιτικών νεολαιών στις 22 Νοεμβρίου 1999, καταγγέλλοντας την πολιτική των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την καταστολή της πορείας από την Αστυνομία που είχε πραγματοποιηθεί ενάντια της τριήμερης επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα (17-20 Νοεμβρίου). Στη διαδήλωση της 19ης Νοεμβρίου συμμετείχε ο “Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου” με όλο του το ηγετικό επιτελείο. Τον Πρόεδρό του την εποχή εκείνη Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον μετέπειτα Πρόεδρό του Αλέκο Αλαβάνο, τον Μανώλη Γλέζο, τον Σπύρο Λυκούδη, τον Φώτη Κουβέλη, τον Πέτρο Κουναλάκη και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Η περιουσία του Ιδρύματος Κλίντον αγγίζει τα 2,2 δις $ και φέρονται ως μεγάλοι χορηγοί του ιδρύματος η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ομάν που διαλύουν σήμερα τη Συρία. Είναι γνωστό πως το ίδρυμα ειδικεύεται στο να διαλύει κράτη που δεν “γουστάρουν” οι ΗΠΑ. Έχει στενούς δεσμούς με τους ολιγάρχες της Ουκρανίας (φιλοδυτικούς και σιωνιστές) που πρωταγωνίστησαν στην αντισυνταγματική καθαίρεση του Βίκτορα Γιανούκοβιτς από το αξίωμα του Προέδρου της Ουκρανίας (22/2/2014) και στον πόλεμο με τη Ρωσία. Επικεφαλής των ολιγαρχών – φιλοδυτικών μεγιστάνων του χρήματος που ασκούν μεγάλη επιρροή στα ΜΜΕ και αποτελούν τους βασικούς παράγοντες στην εξελισσόμενη κρίση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, είναι ο Βίκτωρ Πίντσουκ.

Ο στόχος του Ιδρύματος Κλίντον είναι η οριστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε με την υπουργοποίηση έμπιστων ανθρώπων του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως οι Μπόλαρης και Τζάκρη. Όπως επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών (διόλου τυχαία τοποθέτηση) Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών προσωπικός σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι, εν κατακλείδι θα ωριμάσει στην τελική εξύφανση του σχεδίου, η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή με απώτερο σκοπό τη συνένωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε μια διευρυμένη κεντροαριστερή παράταξη, όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger