Με την πλάτη στον τοίχο παραμένει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς μπορεί το τελευταίο πακέτο με τα προαπαιτούμενα να πέρασε χθες από τη Βουλή ωστόσο η υπόθεση «κόκκινα δάνεια» είναι ακόμα ανοιχτή. Αγκάθι εξακολουθεί να παραμένει και το ισοδύναμο για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αποτέλεσμα είναι να αναβληθεί η σημερινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group όπου θα προετοιμαζόταν το έδαφος για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Δευτέρα. Τελικά, όμως, σύμφωνα με τελευταίες που πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από το στρατόπεδο των Βρυξελλών ούτε το Eurogroup της Δευτέρας θα αποφασίσει για την εκταμίευσης της δόσης, ενώ το ζήτημα παραπέμπεται σε κάποιο EuroWorking Group αργότερα.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άνικα Μπράιντχαρτ, είχε δηλώσει πως το Eurogroup θα είναι άλλη μία ευκαιρία για μία αποτίμηση της κατάστασης. Μάλιστα, πηγές της Κομισιόν λένε ότι αυτό που προέχει είναι να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση για την εφαρμογή των νομοθετημάτων από τη μία και να κλείσουμε τα ανοικτά θέματα από την άλλη.

Πάντως, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε σήμερα νέα πρόταση την οποία και θα μελετά η τρόικα όλο το Σαββατοκύριακο.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger