Τις πληγές του μετρά το Ντάλας του Τέξας ύστερα από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την περιοχή.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σπίτια ισοπεδώθηκαν, γραμμές ηλεκτροδότησης κόπηκαν ενώ προκλήθηκαν και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία την ώρα που πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν στις εστίες τους μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν αυτή του Γκάρλαντ, στα βορειοανατολικά του Ντάλας, όπου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους αυτοκινητόδρομους και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Άλλοι τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν στη μητροπολιτική περιοχή του Ντάλας, της τέταρτης σε μέγεθος πόλης των ΗΠΑ με περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκάρλαντ, Πέντρο Μπάρινο. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή όταν μια τέτοια τρομερή καταιγίδα χτυπά την επομένη των Χριστουγέννων», σχολίασε.

Τα πέντε από τα θύματα του Γκάρλαντ πιστεύεται ότι επέβαιναν σε οχήματα που παρασύρθηκαν από έναν ανεμοστρόβιλο κοντά στον Πολιτειακό Αυτοκινητόδρομο 190 και τον Διαπολιτειακό 30.

Τουλάχιστον 600 κτίρια στο βόρειο Τέξας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πέντε ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν στο Τέξας και ένας στην Οκλαχόμα το Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία προειδοποίησε ότι σήμερα μπορεί να σχηματιστούν και άλλοι. Για τον λόγο αυτό έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο για ανεμοστρόβιλους σε πολλές κομητείες της περιοχής του Χιούστον.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι αναμένουν χιονοπτώσεις στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε μια έκταση από το Τέξας μέχρι το Οχάιο. Σε περιοχές του ανατολικού Νέου Μεξικού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι το χιόνι μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά.

Λόγω των καιρικών φαινομένων ακυρώθηκαν  τουλάχιστον 440 πτήσεις από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές στο Ντάλας. Στην Πολιτεία του Τέξας, περίπου 25.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger