Τη συγκλονιστική εμπειρία της ως αιχμάλωτη στα χέρια των τζιχαντιστών περιέγραψε η 21χρονη Κούρδισσα Γιαζίντι Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα η οποία επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η νεαρή κοπέλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA αναφέρθηκε στις στιγμές φρίκης που πέρασε με τους τζιχαντιστές, αλλά και τον τρόπο που κατάφερε να αποδράσει.

«Όταν μας έβαζαν στο διοικητήριο μας βίαζε αρχικά ο πρώτος και μετά με τη σειρά μας βίαζαν και οι υπόλοιποι. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο δωμάτιο. Μας βίαζαν με τρόπο που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους» επεσήμανε η νεαρή κοπέλα, ενώ περιγράφει πως έπεσε αιχμάλωτη στα χέρια των αδίστακτων τζιχαντιστών:

«Για 10 ημέρες ήμασταν πολιορκημένοι στο χωριό μας. Μετά μας χώρισαν σε ομάδες. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά».

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τους ηλικιωμένους άνδρες και τις γυναίκες, μεταξύ τους και την οικογένεια της Νάντιας. Τους νεαρούς άνδρες τους πήραν να τους εξισλαμίσουν και τις νεαρές γυναίκες τις έκαναν σκλάβες του σεξ.

«Αυτός που με διάλεξε ήταν αξιωματικός και με πήγε στο διοικητήριο. Ήταν ο πρώτος άνδρας που με βίασε. Το πρώτο πράγμα που μου ζήτησαν ήταν να αλλαξοπιστήσω. Αλλά και να άλλαζα θρησκεία δεν θα με άφηναν. Χρησιμοποιούν το Ισλαμ για να κάνουν δολοφονίες, εισβολές και σκοτωμούς» αναφέρει και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ξέφυγε από τη φρίκη:

«Μετά από 12 βιασμούς, ο τελευταίος ο δωδέκατος ήταν οδηγός. Με πήγε σε ένα σπίτι που θα ήμασταν μόνοι μας. Μείναμε εκεί δύο μέρες, και μετά θα πηγαίναμε σε άλλη περιοχή. Εγώ κατάφερα να αποδράσω και βρέθηκα σε ένα σπίτι μουσουλμάνων στη Μοσούλη. Ζήτησα βοήθεια, έμεινα μαζί τους για δύο εβδομάδες μέχρι να μου βγάλουν χαρτιά. Με έντυσαν με μπούρκα και με πήγαν στα σύνορα με το Κουρδιστάν. Αυτό ήταν»…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger