Δεκέμβριος 5, 2015.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο του ηγέτη στη Μέση Ανατολή.


«Ενώ  η ηγεσία των ΗΠΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στη Μέση Ανατολή, η Ρωσία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση της Συρίας», είπε ο Μοσέ Γιααλόν.

Σύμφωνα με τις απόψεις του, θα ήταν προτιμότερο να αποφευχθούν χερσαίες επιχειρήσεις των δυτικών στρατευμάτων  στις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας.

Από την άλλη πλευρά, οι τρομοκράτες του ‘Ντάις’ ( Ισλαμικό κράτος)  δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν  μόνο με αεροπορικές επιθέσεις.

Ο Ισραηλινός υπουργός πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η συγκρότηση τοπικών χερσαίων δυνάμεων, ιδιαίτερα των  Κούρδων και μέτριων σουνιτικών ομάδων,  που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το ‘Ντάις’.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια πρόκληση και πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επανακαθορίσουν την ηγετική τους θέση στο δυτικό κόσμο και να ανταποκριθούν σε αυτήν  την πρόκληση», είπε.

Αλλά η Αμερική, σύμφωνα με τον Γιααλόν, δεν έχει έλεγχο της κατάστασης. Πρόσθεσε ότι η ομάδα Ντάις θα καταστραφεί και θα επέλθει ο τερματισμός της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά επί πολλά χρόνια θα υπάρχει αστάθεια στην περιοχή.

«Σήμερα η κοινωνία της Συρίας είναι σχεδόν ανήμπορη», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger