Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει αρκετούς κινδύνους που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε κατάρρευση κατά τους προσεχείς μήνες.

Μιλώντας στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την Πέμπτη, ο Valls τόνισε «όλους τους κινδύνους» που η Ευρώπη αντιμετωπίζει:

Οι εν λόγω κίνδυνοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάσπαση του ευρωπαϊκού σχεδίου και,  όχι σε μερικά χρόνια ή δεκαετίες, αλλά μέσα στους επόμενους μήνες.

Η πρόσφατη εισροή "προσφύγων" στις χώρες της ΕΕ, ως έναν από τους κινδύνους που θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του Ευρωπαϊκού μπλοκ.

Η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου εισροή προσφύγων που εγκαταλείπουν τη βία και τους πολέμους στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες εισήλθαν στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμη μίλησε για μια πιθανή  έξοδο της Βρετανίας το 2017 από το μπλοκ, αλλά  και για άλλους κινδύνους που απειλούν την ΕΕ.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger