Πόρισμα-φωτιά του ΣΔΟΕ που εμπλέκει αρχηγό ενός εκ των κομμάτων της Βουλής σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής έχουν στην διάθεσή τους οι δανειστές.

Οι τροικανοί είναι έξαλλοι με την ανομία και την συγκάλυψη που κυριαρχεί επί σειρά ετών στην πολιτική ζωή του τόπου. Η συγκεκριμένη περίπτωση φοροδιαφυγής αποτελεί εύφλεκτη βόμβα στα θεμέλια του σημερινού κομματικού χάρτη της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Οι δανειστές μάλιστα φέρονται αποφασισμένοι να το γλεντήσουν τους επόμενους μήνες καθώς πλέον έχουν αποκτήσει σε βάθος στοιχεία για το πως λειτουργεί και η διαπλοκή των εκάστοτε κυβερνήσεων με τους θαλασσοδανεισμένους μηντιάρχες. Στο μεταξύ η ανάληψη της ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η καταιγιστική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τα πάνω κάτω.

Μάλιστα όποιο χαζοκόμμα εκ των ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και Ενωση Κεντρώων τολμήσει να μπει στην κυβέρνηση θα εξατμισθεί στην κυριολεξία.

Δείτε τα στοιχεία της δημοσκόπησης της ALCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που ακολουθεί τα οποία αποτελούν προμήνυμα για ότι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 17 μονάδες από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα οι δανειστές θα του δώσουν την αξιολόγηση-ανάσα.

Στο μεταξύ αρχίζει όπου νάναι η καταιγίδα των εξώσεων για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια ενώ τα κόκκινα επιχειρηματικά υπόσχονται ένα πογκρόμ στον επιχειρηματικό κόσμο.



Δημοσκόπηση της ALCO για το “Πρώτο Θέμα”
NΔ 21,3%
ΣΥΡΙΖΑ 18%
ΚΚΕ 5,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,2%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 3,1%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%
ΑΝΕΛ 1,9%
ΠΟΤΑΜΙ 1,6%
ΛΑΕ 1,3%
Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού προοιωνίζεται η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τη συσπείρωσή της, διευρύνει την επιρροή της και αποσπά σαφές προβάδισμα 3,3% στην πρόθεση ψήφου, υπερσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταβυθίζεται, χάνοντας σχεδόν τους μισούς από τους ψηφοφόρους που του έδωσαν την πρωτιά τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με έρευνα της Alco για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», η ογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης, η οποία εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα ύψη.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου) δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να προσπεράσει και, με το 21,3% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, να αποσπάσει προβάδισμα 3,3 εκατισταιών μονάδων, που επιτυγχάνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger