Η χθεσινή γενική απεργία στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απασχολούν  τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Τίποτα δε λειτουργεί πλέον», μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι N-tv στην ιστοσελίδα του, αναφερόμενο στις απεργίες.
AdTech Ad

Την είδηση περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα μεταδίδουν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, η γερμανική έκδοση της Huffington Post, επικαλούμενη πληροφορίες γερμανικών και ελληνικών μέσων, κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές την Άνοιξη.
«Η Ελλάδα δεν ησυχάζει», τιτλοφορεί η εφημερίδα το εν λόγω άρθρο της.
«Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας και των εταίρων. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι ο Τσίπρας προσπάθησε ματαίως να βρει νέους κυβερνητικούς εταίρους για την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή».
Στο ίδιο άρθρο, ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στις απεργίες των τελευταίων ημερών, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «κρίσιμη».
Για πρόωρες εκλογές και δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα κάνει λόγο και η εφημερίδα «Bild»:
«Η επόμενη κατάρρευση απειλεί την Ελλάδα. O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει πρόωρες εκλογές. Στο περιβάλλον του ακούγεται ότι δεν του μένει άλλη επιλογή. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής. Ωστόσο, επίσημα αυτό διαψεύστηκε. Η συνέπεια (σσ. μιας τέτοιας διάλυσης) θα ήταν πρόωρες εκλογές την Άνοιξη ή το αργότερο στην αρχή του καλοκαιριού. Θα επρόκειτο για τις τρίτες εκλογές μέσα σε ενάμιση χρόνο. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε στασιμότητα, παύση της δρομολόγησης των μεταρρυθμίσεων, ίσως και αφερεγγυότητα του κράτους».

Πηγή: Deutsche Welle


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger