Τη μεγαλύτερη ποσότητα πυρομαχικών της τελευταίας δεκαετίας μετέφεραν οι ΗΠΑ σε αποθήκες στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Οι Αμερικανοί ενισχύουν την παρουσία τους και τις ασκήσεις τους στις περιοχές κοντά στην Ρωσία. 

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 5.000 τόνοι πυρομαχικών για τις ανάγκες των δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAREUR) αφίχθησαν σε αποθήκες πυρομαχικών στη Γερμανία.

Η μεταφορά των πυρομαχικών γίνεται την περίοδο κατά την οποία οι δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξάνουν τις αποστολές στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ σε αντίδραση των δράσεων της Ρωσίας στην περιοχή.

Τα πυρομαχικά, συσκευασμένα σε 415 εμπορευματοκιβώτια αφίχθησαν ατμοπλοϊκώς στον λιμένα του Nordenham, στη βόρεια Γερμανία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς στις αποθήκες πυρομαχικών στο Miesau.

Την ευθύνη μεταφοράς των πυρομαχικών από τον λιμένα άφιξης στους χώρους αποθήκευσης είχε η 21η Διοίκηση Υποστήριξης Θεάτρου [Επιχειρήσεων] (21st TSC: Theater Support Command) και η 598 Ταξιαρχία Μεταφορών (598th Transportation Brigade).

Τα πυρομαχικά θα διατεθούν στις μονάδες οι οποίες συμμετέχουν στην επιχείρηση «Atlantic Resolve» που η διεξαγωγή τους άρχισε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Εκτιμάται ότι σημαντικό μέρος του θα καταναλωθεί κατά τη μεγάλης κλίμακας ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων) «Anakonda 2016» που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότερα από 20.000 άτομα. 



onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger